Rendőrségi

2011.11.19. 09:37

A NAV postai csomagokban talált kábítószergyanús anyagokat

Postai csomagokban találtak kábítószergyanús anyagokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az elmúlt napokban; a NAV mindhárom esetben feljelentést tett a rendőrségen.

MTI

Az MTI-hez szombaton eljuttatott közlemény szerint a postaforgalmi szolgálati helyen, egy Kínából érkező csomagban - telefontokba rejtve - 126 gramm ismeretlen eredetű fehéres port tartalmazó zacskót találtak a pénzügyőrök; az elvégzett kábítószerteszt benzokain-gyanús anyagot mutatott ki, amelyet helyi érzéstelenítőkhöz használnak.

A másik esetben - egy postai alkalmazott jelzésére - egy Spanyolországból érkezett levélküldeményt vizsgáltak át. A négy CD tokban növényi gyantát tartalmazó zacskó volt, az anyag a tesztre mint hasisgyanta reagált.

Pénteken szintén egy Kínából érkezett postai küldeményben találtak ismeretlen eredetű, 1.014 gramm bruttó súlyú kristályos port. Ennél az esetnél a kábítószer-kereső kutya jelzése után bontották meg a küldeményt. A teszt  PCP-gyanús anyagot mutatott ki. A PCP, más néven fenciklidin érzéstelenítő drog, köznapi nyelven angyalpor - olvasható a közleményben; a port az 1950-es években szabadalmaztatták intravénás érzéstelenítőként - tették hozzá.
   
A NAV mindhárom esetben feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen, kábítószerrel visszaélés  elkövetésének gyanúja miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!