Rendőrségi

2011.09.21. 16:46

UD Zrt. ügy - LB: Dávid Ibolya nem sértett személyiségi jogokat

Hatályon kívül helyezte a Legfelsőbb Bíróság (LB) szerdán azt a jogerős ítéletet, amely szerint Dávid Ibolya, az MDF egykori elnöke az UD Zrt.-ügy kipattanásakor tett egyik nyilatkozatával megsértette Tombor András üzletember személyiségi jogait - közölte Szűcs Péter, az LB szóvivője az MTI-vel.

MTI

Az LB szerint Dávid Ibolya kijelentése nem volt jogsértő - mondta Szűcs Péter.

A Fővárosi Ítélőtábla január 7-i ítélete szerint Dávid Ibolya 2008. szeptember 14-én a Magyar Televízió Szólás szabadsága című műsorában azt a hamis látszatott keltette, hogy Tombor András az MDF 2008-as tisztújításával összefüggésben arra adott volna megbízást az UD Zrt.-nek, hogy a párt elnökéről gyűjtsenek adatokat, akár jogellenes módon is.

Az első fokon eljárt Fővárosi Bíróság is kimondta, hogy Dávid Ibolya a nyilatkozatával megsértette Tombor András személyiségi jogait. Az elsőfokú bíróság szóbeli indoklása szerint az alperesnek nem sikerült bizonyítania vitatott állítását, azaz, hogy a felperes ilyen tartalmú megbízást adott volna a biztonsági cégnek, az pedig nyilvánvalóan sértő, ha valakiről azt állítják, hogy politikai küzdelmekben nem megengedhető eszközöket alkalmaz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!