Rendőrségi

2011.09.14. 15:51

Csepeli gyilkosságok: B. Dragan után B. Zsoltot is elfogták

Újabb gyanúsítottat fogtak el a csepeli erdőben elásott emberek ügyéhez kapcsolódó gyilkossági ügyben szerdán; a férfit a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) tájékoztatása szerint Ausztriában, Bécsben fogták el.

MTI

Az NNI-nek az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az osztrák hatóságokkal együttműködve fogták el B. Zsolt 32 éves magyar állampolgárt, a férfi megalapozottan gyanúsítható annak a diósdi férfinak a megölésével, amely bűntettel B. Dragan szerb és Cs. János magyar állampolgárt már meggyanúsította az NNI.
   
Az újabb gyanúsítással háromra emelkedett azoknak a száma, akiket az ügyben emberöléssel gyanúsít a rendőrség.
   
Az eljárásban a Nemzeti Nyomozó Iroda augusztus közepén azt közölte: három ügyben vizsgálódnak, valamennyi a Csepel-sziget egy bizonyos területéhez kapcsolódik. "Személy elleni erőszakos bűncselekményekről van szó, és személyi összefüggés is van köztük, ugyanakkor egyelőre külön ügyként kezelik azokat" - mondta akkor Deme Tamás őrnagy.
   
Az első eljárás egy rablás, amelynek három gyanúsítottja van, a második az augusztus 11-én kihantolt négy holttest ügye, a harmadik pedig egy diósdi férfi meggyilkolása, a holttestét még nem találták meg. Ebben az emberölési ügyben, egy diósdi férfi egy évvel ezelőtti meggyilkolásával gyanúsították meg Cs. Jánost és B. Dragan 38 éves szerb állampolgárt. Őt az NNI tájékoztatása szerint ujjlenyomat alapján sikerült azonosítani.

Dragan Bajic már többször volt büntetve

Tizenöt éves korától folyamatosan összetűzésbe került a törvénnyel Dragan Bajic, akit a rendőrség a csepeli rablógyilkosságok elkövetésével gyanúsít. Az MTI Hírcentrum a férfi szüleivel készített interjújából kiderül az is: már fiatal korában lopott és hamisított, majd csatlakozott a szerb szabadcsapatokhoz.

Dragan Bajic volt már szerb, görög és magyar börtönben is. Otthonról 17 évesen szökött meg, szüleinek azt mondta, Boszniába megy harcolni - mondta az MTI Hírcentrumnak adott interjújában Saveta Bajic, Dragan Bajic anyja. Mint mondta, fiuk 2007 szilveszterén szökött meg a nagybecskereki börtönből, azóta nem hallottak róla, úgy vélték, valaki megölhette.
   
A férfi apja, Mirko Bajic úgy nyilatkozott, mindent elkövettek, hogy jó útra térítsék őt. "Nem tudom elhinni, hogy képes volt arra, amivel gyanúsítják. Sosem viselkedett erőszakosan (...). De aki ilyenre képes, legyen akár a fiam, életfogytiglanit érdemel" - fogalmazott. Anyja azt mondta, nem tudna találkozni újra fiával, és felfoghatatlan, amit tett. "Holnap emberek közé kell mennem. Nem tudom. Szégyellek kimenni az utcára."
   
A Blic című belgrádi lap szerdai közlése szerint a 38 éves Dragan Bajicot Szerbiában már többször elítélték közokirat-hamisítás, autólopás, rablás és egyéb bűncselekmények miatt.

Ivica Dacic szerb belügyminiszter szerdán Belgrádban megerősítette, hogy a Budapesten őrizetbe vett szerb gyanúsítottat, az 1973-ban Verbászon született Dragan Bajicot, a szerb rendőrség már körözte, mert számos bűncselekményt követett el és megszökött a nagybecskereki börtönből. "A szerb belügyi szervek segítettek magyar kollégáiknak a keresett személy beazonosításában" - mondta Dacic, aki szerint 16 féle álnevet használt a körözött szökevény.

   
Bajicot azzal gyanúsítják, hogy egy magyarországi házaspárral együttműködve a Csepel-szigeten kirabolt, majd élve eltemetett több embert. 
   
A rendőrök augusztus 11-én Csepelen, egy erdős területen négy, feltehetően emberölés áldozatává vált ember holttestét hantolták ki. A testek azonosítására, koruk, nemük, haláluk pontos körülményeinek és okának megállapítására igazságügyi orvos szakértőt vontak be az eljárásba. Ez a vizsgálat még tart.
   
Az interjút a Duna Televízió 18 órakor kezdődő híradója részletesen ismerteti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!