Rendőrségi

2011.06.07. 11:47

Emberöléssel gyanúsítják a vasi késelő férfit

Emberölés elkövetésével gyanúsítanak egy férfit, aki közös italozás után megkéselt egy 22 éves fiatalembert a Vas megyei Bő községben.

MTI

A rendőröknek forró nyomon, a szombaton történtek után néhány órával sikerült elfogniuk a tettest, aki beismerte a bűncselekmény elkövetését - közölte Tánczi Tibor ezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója kedden sajtótájékoztatón.
   
Tánczos István alezredes, a nyomozás vezetője az ügy részleteit ismertetve elmondta: szombaton hajnalban a mentők jelezték a rendőrség ügyeletén, hogy Bő községben, a Széchenyi utcában testén külsérelmi nyomokkal holtan találtak egy férfit.
   
A helyszíni szemle és az azzal párhuzamos adatgyűjtés során megállapították, hogy a sértett egy munkatársával együtt italozott a bői panzióban, majd a helyi discóba mentek, ahol folytatták a szórakozást. Itt ismerkedtek meg T. Gáborral, akivel a később elhunyt sértett hosszasan beszélgetett.
   
A két férfi gyalogosan indult el szállása felé a szomszédos Bükre, ahol egy építkezésen dolgoztak. T. Gábor kerékpárral utolérte őket, és imét beszélgetni kezdett Cs-S. Jánossal, ezért kissé lemaradtak az úton.
   
Valamin összevitatkozhattak, eddig tisztázatlan körülmények között előkerült T. Gábor zsebéből egy nagyobb méretű zsebkés, amellyel a férfi szíven szúrta korábbi beszélgetőtársát. Az előttük 30 méterre haladó munkatárs egy segélykiáltást hallott, "Gyere segíts!" és azt látta, hogy társa tántorogni kezd, majd arccal a földre zuhan, T. Gábor pedig felugrik a kerékpárjára és a közeli kereszteződés felé indul.
   
A rendőrök chernelházadamonyai házának udvarán egy fészerben találtak rá az elkövetőre, véres ruhában, és szintén vérrel szennyeződött kése is ott volt mellette.
   
Kihallgatásakor a férfi elismerte, hogy konfliktus alakult ki közte és a sértett között, amelynek során "előkerült" a zsebében tartott kés, amelyet dulakodás közben kinyitott, és egyszer megszúrta a sértettet.
   
A gyanúsított korábban egy kereskedelmi televízió riporterének azt nyilatkozta, hogy megtámadták, ezért szúrt, az állítólagos támadásról azonban nem esett szó a rendőrségi sajtótájékoztatón.
   
Az MTI tudósítójának kérdésére válaszolva Tánczi Tibor elmondta: a gyanúsított büntetlen előéletű.
   
A gyanúsítottat a Szombathelyi Városi Bíróság emberölés megalapozott gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!