Rendőrségi

2011.05.12. 10:54

Fiatalok bűnbandáját leplezték le Balatonfüreden

Harminchárom bűncselekményt követett el a múlt nyártól mostanáig Balatonfüreden egy fiatalokból álló, tizenkét tagú bűnbanda; közülük három 20 éves és egy 15 éves fiatalembert előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság - tájékoztatott a rendőrség csütörtökön.

MTI

Frankó Marianna, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense  közölte, hogy a fiatalok bandáját - amelyben két gyermekkorú, 13 éves fiú is van, további kettő pedig fiatalkorú - elsősorban kábítószerrel való visszaéléssel, valamint rablással, lopással, csalással, zsarolással, garázdasággal, orgazdasággal és még más bűncselekményekkel is gyanúsítja a rendőrség.

A banda tagjai Balatonfüreden, a Köztársaság lakótelepen kínáltak fiataloknak (többnyire sikerrel) kábítószereket - mondta Frankó Marianna, megjegyezve, hogy az elkövetők is fogyasztottak drogot, köztük az egyik 13 éves fiú is. A lakókörnyezetükben fiatalokat zsaroltak meg; pénzük, értéktárgyaik átadására kényszerítették őket. Más esetekben "kölcsönkértek" tőlük pénzt, amelyet szándékukban sem állt megadni, amivel csalást követtek el.

A közelmúltban késsel fenyegettek meg egy fiút, hogy adja át az értékeit, ám se pénz, se telefon nem volt nála, ezért a lakására kísérték, hogy onnét hozzon ki pénzt és értékeket - tájékoztatott Frankó Marianna, megjegyezve, hogy a fiú nem teljesítette a kérést. A bűnbanda tagjai viszont ezzel a felfegyverkezve elkövetett rablás bűncselekményét valósították meg - tette hozzá.

Több lakóház lépcsőházából loptak el értékeket, betörtek egy iskolába is, ahonnét DVD-lejátszót vittek el, a Köztársaság lakótelep egyik lakásába pedig kétszer is bejutottak álkulccsal, és összesen 550 ezer forintnyi értékkel - arany ékszerekkel és elektronikai eszközökkel - távoztak.

A bűnbanda mintegy másfél millió forintnyi kárt okozott a lopások, rablások, betörések, csalások révén, a kábítószerek eladásából szerzett összeg mértékét viszont nem lehet megállapítani - mondta a sajtóreferens.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!