Rendőrségi

2011.04.14. 11:47

Gyanúsítottól csalt ki milliókat egy tatabányai rendőr

Jogerősen egy év és négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte Szalcinger Istvánt, a tatabányai kapitányság volt nyomozóját a Győri Ítélőtábla, mert egy általa gyanúsítottként kihallgatott embertől 2,2 millió forintot kért kölcsön, és nem fizette vissza - tájékoztatta a szervezet szóvivője csütörtökön az MTI-t.

MTI

A sértett jelzése után a rendőrtiszt ellen méltatlansági eljárás indult; ennek során saját főnökét akarta rávenni: állítsa azt, hogy ő kérte a sértettet, adjon kölcsön a nyomozónak. Úgy vélte, ezzel elkerülheti a büntetőeljárást - tette hozzá Ferenczy Tamás.
   
A csalás, hivatali visszaélés és hamis tanúzásra felhívás miatt első fokon felfüggesztett börtönre ítélt elkövető büntetését az ítélőtábla végrehajtandó szabadságvesztésre változtatta.
   
A volt rendőr fellebbezése nem volt alapos, mert úgy kért kölcsönt az általa intézett ügyben terhelt sértettől, hogy reménye sem volt visszafizetésére. A megyei bíróság a büntetés kiszabásakor túlzott jelentőséget tulajdonított az enyhítő körülményeknek - ismertette a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!