Rendőrségi

2011.03.25. 16:25

Rendőrök autóit öntötte le kromofággal egy férfi

Balatonalmádiban szolgáló rendőrök magánautóit öntötte le festékmaró kromofággal a városi kapitányság parkolójában egy 66 éves budapesti férfi - mondta Hebling Ernő alezredes, az almádi kapitányság bűnügyi osztályvezetője sajtótájékoztatón pénteken Veszprémben.

MTI

Az utóbbi néhány hónapban hét autót rongált meg Balatonalmádiban, s mintegy félmillió forintos kárt okozott - mondta az alezredes, megjegyezve: átfestéssel nem lehetett megoldani a javítást, az autókon karosszéria-elemeket kellett cserélni.
   
Az osztályvezető emlékeztetett arra, hogy már tíz évvel ezelőtt is rongálták meg Almádiban rendőrök autóit, ám hosszú időn át "csend volt", majd három évvel ezelőtt újra kezdődött a sorozat.
   
Az autókat mániákusan rongáló embert végül elkapták a rendőrkapitányság melletti buszpályaudvaron, s a hátizsákjából több, folyadékkal töltött fiola és műanyag fecskendő került elő - közölte Hebling Ernő.
   
Ismertetése szerint a férfi budapesti lakásán és a balatonudvari nyaralójában tartott házkutatás során maró folyadék adagolására alkalmas eszközöket, fecskendőket találtak. Ráleltek egy olyan átalakított esernyőre is, amelyre kromofág  tárolására alkalmas tartályt rögzítettek, s az "esernyővel" több méter távolságból lehetett "kilőni" az autókra a festékmaró folyadékot - tájékoztatott a bűnügyi osztályvezető.
   
Elmondta: kiderült az is, hogy 2008-ban a férfit már elítélték rongálás miatt, akkor Budapesten fújt le festékszóróval rendőrségi szolgálati autókat. Az utóbbi időben Keszthelyen és Hévízen is előfordultak hasonló esetek, s a mostani nyomozás feladata kideríteni, hogy ezek a rongálások is a 66 éves budapesti, ám többnyire Balatonudvariban tartózkodó 66 éves férfi számlájára írhatók-e.
   
Tettének okaként azt mondta: olyannak született, hogy nem szereti a rendőröket. A férfit előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!