Rendőrségi

2011.03.30. 15:34

Halálos esti verekedés: egy vak férfi saját rokonával dulakodott

Megverte unokatestvérét az az 54 éves bocskai vak férfi, akit a megyei bíróság 4 év fogházra ítélt. A rokon ugyanis két hónappal később meghalt.

Arany Gábor

A földre esett húsdarab miatt gerjedt éktelen haragra Barnucz József és támadt neki unokatestvérének. Először csak szóval, majd amikor a megkritizált férfi ellökte, dulakodás alakult ki közöttük. Barnucz feldühödve lökdöste ki ellenfelét a konyhából, közben ököllel ütötte a fejét, végül kirúgta a lábait.  Ettől áldozata nekiesett az ajtófélfának, a földre zuhant, fejét a padlóhoz csapta, aztán nem mozdult. Pár perccel később Barnucz felhívta a rendőrséget és trágár stílusban bejelentette, agyonütötte rokonát, de megöléssel fenyegette meg  a rendőrt is. Ezután a mentőket tárcsázta, majd hazaballagott, a rendőrök ott fogták el.

Mindez történt Bocskán 2009. november 21-én este hét óra tájt. Ekkor már órák óta unokatestvérénél tartózkodott a férfi, aki együtt italozott a betérő ismerősökkel, majd a hazaérkező házigazdával. Utóbbi estefelé állt neki vacsorát készíteni, húst darabolt, ám ennek módját nem hagyta szó nélkül Barnucz.

Ami történt, az a férfitől korántsem volt szokatlan reakció. Az orvosi papírok szerint mindkét szemére vak, de általában önállóan közlekedő Barnucz Józseftől ugyanis sosem állt távol az agresszivitás. Ez különösen megmutatkozott nála, ha ivott, márpedig erre rendszeresen sor került. Ilyenkor mindenkibe belekötött. Ezért egy nagykanizsai vendéglátóhelyről már kitiltották, a megelőző években pedig többször intézkedtek vele szemben a rendőrök.

Az ütlegektől, az eséstől az unokatestvér számos zúzódást, sérülést, egyebek mellett agyi bevérzést szenvedett el és életveszélyes állapotban került kórházba. Átmenetileg géppel lélegeztették, majd állapota javult, de kezelése ellenére állapota folyamatosan romlott és január végén meghalt.

A férfi az esetet igyekezett önvédelemnek beállítani, ám a megyei bíróság nem fogadta el érvelését és tettét  a váddal egyezően halált okozó testi sértésnek minősítette, ezért négy év fogházra ítélték. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott felmentésért fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!