Rendőrségi

2011.02.12. 18:12

Százmilliós rekordfogás a Tiszán

A magyar és szlovák hatóságok közös munkájának és együttműködésének eredményeként nagy mennyiségű zárjegy nélküli cigarettaszállítmányt fogtak el Tuzsérnál, amit az elmúlt éjjel csempészek próbáltak Ukrajnából a Tiszán eljuttatni Magyarországra, a rekordfogás értéke mintegy százmillió forint - tájékoztatott a rendőrség szombaton.

MTI

Gaskó Bertalan, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: pénteken késő este a Sátoraljaújhelyi Magyar-Szlovák Közös Kapcsolattartási Szolgálati Helyen (KKSZH) keresztül érkezett jelzés a szlovák rendőri szervektől, amely szerint a Tiszán jelentős mennyiségű cigarettát csempésznek Ukrajna felől Magyarországra.
   
A KKSZH munkatársai soron kívül felvették a kapcsolatot a sátoraljaújhelyi rendőrkapitányság, valamint a szomszédos Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lévő Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség munkatársaival. A szlovák szervekkel folytatott gyors információcsere, valamint közös akció eredményeként a sátoraljaújhelyi, valamint a záhonyi rendőröknek a kisvárdai pénzügyőrökkel együtt sikerült a cigarettaszállítmányt az éjjel Tuzsérnál elfogni - részletezte Gaskó Bertalan.
   
A csempészek a dohányt a motorcsónakban a településnél hátrahagyták. A folyóparton hátrahagyott csempészszállítmányt a hatóságok munkatársai partra juttatták és kiemelték, az adatok szerint mintegy 14 és félezer karton cigarettát találtak. Ennek az összértéke százmillió forintra tehető - fűzte hozzá a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!