Rendőrségi

2011.01.17. 12:09

Internetes csaló sértettjeit keresik

Tatabánya - Interneten árult mobiltelefonokat, Ipod-okat és PDA-kat egy 28 éves férfi, aki általában becsapta ügyfeleit; a tatai kapitányság várja az országszerte tevékenykedő csaló sértettjeinek jelentkezését - közölte a rendőrség hétfőn az MTI-vel.

MTI

A több nevet használó gyanúsított vagy semmit nem küldött a neki előre elutalt pénzért cserébe, vagy személyesen adta át az eszközöket, amelyek hamarosan működésképtelenné váltak - ismertette Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Egy budapesti férfi például mobiltelefont vásárolt tőle, de azt nem kapta meg azonnal, sőt saját meglévő készülékét is átadta a csalónak, hogy arról az adatokat mentse át az új készülékre. A gyanúsított ezután külföldi elfoglaltságára hivatkozva még a hazaútra is tőle kért pénzt, majd további kitalált történetekkel több millió forintot csalt ki a károsulttól.

A tatai rendőrök hónapokig tartó nyomozás után tavaly októberben vették őrizetbe a férfit, akit azóta  előzetes letartóztatásban van. A nyomozás során újabb és újabb sértetteket találnak az egész országból - közölte a sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!