Rendőrségi

2011.01.07. 13:05

Emberrablókat fogtak el a rendőrök (frissítve)

Elfogott a rendőrség hat embert, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy férfit "megfosztottak személyi szabadságától", és arra kényszerítették, hogy pénzt utaljon át nekik.

MTI


A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken közölte honlapján, hogy november 10-én V. Gy. és társai egy XIII. kerületi áruház éttermébe megbeszélésre hívtak egy férfit, akivel korábban üzleti kapcsolatban álltak. A gyanúsított elmondása szerint a sértettnek tartozása maradt fenn az üzlet után, ezért megfosztották személyi szabadságától, mobiltelefonjából és diktafonjából kivették az akkumulátorokat, és arra kényszerítették, hogy pénzt utaljon át V. Gy. vállalkozásának számlájára.
   
Miután a férfit életveszélyesen megfenyegették, átutalta a pénzt, ezután "visszanyerte személyi szabadságát", de a támadóknak további anyagi követelésük volt. A férfi feljelentést tett a rendőrségen, majd a hatóságok november 16-án elfogták Budapesten V. Gy.-t és egyik társát, illetve Nyíregyházán egy másik gyanúsítottat. Akkor - kihallgatásuk után - a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket.
   
November 25-én, december 28-án, illetve január 6-án a rendőrök elfogtak Budapesten másik három személyt, akik összefüggésbe hozhatók a bűncselekménnyel, a bíróság őket is előzetes letartóztatásba helyezte.
   
Sass Oszkár, a BRFK sajtóügyeletese az MTI-nek azt mondta: a hetedik gyanúsított szökésben van, ellene elfogatóparancsot adott ki a rendőrség.
   
A további eljárást emberrablás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a BRFK szervezett bűnözés elleni osztálya folytatja le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!