Rendőrségi

2011.01.21. 07:16

600 ezres büntetés! Adózatlan gázolaj a túlsúlyos kamionban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának munkatársa csütörtökön az M70-es autóúton ellenőriztek egy román honosságú fémtömböket szállító tehergépjárművet. A kamion ellenőrzése során a vontató alvázáról egy házilag készített tartályból közel ezer liter gázolaj került elő.

zaol.hu

A gázolaj származását, adózott voltát a gépkocsivezető az ellenőrzés során hitelt érdemlően igazolni nem tudta.

A kamion mérlegelése és okmányinak vizsgálat során megállapítása került, hogy a gépjármű össztömege a megengedett össztömeget jelentősen meghaladja. A gépjármű vezetője a túlsúlyos gépjárművel történő közlekedésre engedéllyel nem rendelkezett.


A Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság a több, mint háromszázezer forint értékű gázolajat és a szállításhoz használt pótkocsis kamiont lefoglalta, és jövedéki törvénysértés miatt közel kettőszázezer forint jövedéki bírságot szabott ki. 
Az igazgatóság munkatársai a túlsúlyos gépjárművel, engedély nélküli közlekedés miatt pedig négyszázezer forint közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték a fuvarozó vállalatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!