Rendőrségi

2010.12.07. 10:23

Kanapéba rejtették a cigarettát! Fogás a 8-as úton (fotókkal)

Egy speciálisan átalakított ülőgarnitúrába rejtette az adózatlan, ukrán zárjegyes cigarettát egy lengyel rendszámú gépjármű vezetője, akit hétfő este ellenőriztek a pénzügyőrök a 8-as számú főúton Vasvár közelében - értesítette portálunkat a Vám- és Pénzügyőrség Nyugat-dunántúli Regionális Parancsnokságának sajtóreferense kedden.

zaol.hu

Cséve Szabolcs főhadnagy tájékoztatása szerint az ellenőrzéskor a pénzügyőrök észrevették, hogy a gépkocsiban szállított ülőgarnitúrát átalakították. A további vizsgálat során a járműben elhelyezett bőröndben, valamint a bútor ülőrészében és háttámlájában összesen 348 karton adózatlan, ukrán zárjegyes cigarettát találtak.
    
A vám- és pénzügyőri hivatal a több mint 2 millió forint értékű dohányárut és a szállításhoz használt gépjárművet lefoglalta, s jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetése miatt feljelentést tett a Vám- és Pénzügyőrség Nyugat-dunántúli Regionális Nyomozó Hivatalánál.
   
A hatóság egyidejűleg jövedéki eljárást is indított, melynek során csaknem 2,5 millió forint jövedéki bírságot szabott ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!