Rendőrségi

2010.12.15. 14:00

200 ezret húzott le a nyugdíjasról egy ismeretlen telefonáló

Egy keszthelyi nyugdíjas asszony tett feljelentést a Keszthelyi Rendőrkapitányságon, mivel kedden délután egy ismeretlen nő hívta telefonon, aki az egyik ismerősének adta ki magát és pénzt kért kölcsön. A néni 200.000 forintot ígért a telefonálónak, aki végül meg is kapta a pénzt.

zaol.hu


Mint a telefonáló közölte, nem tud személyesen a pénzért menni, de egy taxis ismerőse menni fog a megbeszélt összeért.

A taxis meg is jelent a néni lakásán, majd az így kicsalt 200.000 forinttal távozott. A Keszthelyi Rendőrkapitányságon csalás bűncselekmény gyanúja miatt nyomozást indítottak az ismeretlen tettesek felkutatására.

Nem mindenki ismerős, aki telefonon ismerősként pénzt kér!

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a hasonló esetek elkerülése érdekében azt tanácsolja, hogy mindig győződjünk meg arról, kinek adunk pénzt! Telefonon keresztül ne bólintsunk rá azonnal a kérésre, főleg, ha nem is a pénzt kérő „hozzátartozónkkal”, hanem csak egy általunk ismeretlen személlyel találkozunk személyesen a kölcsönadáskor! Kérjünk időt, majd ígérjünk visszahívást a „rokonunknak”, „ismerősünknek” az általunk ismert telefonszámán! Ekkor ugyanis kiderül, hogy valóban vele beszéltünk-e az imént. Lehetőség szerint kérjünk személyes találkozót, s csak akkor adjuk oda a kért összeget!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!