Rendőrségi

2010.11.03. 08:38

Veszélyes klórgáz a békési uszodában

Klórgáz keletkezett hipó és kénsav összeöntéséből a békési uszodában szerda reggel; a tűzoltók megkezdték az épület szellőztetését - közölte a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-vel.

MTI

A tájékoztatás szerint az épület alagsorában egy karbantartó - valószínűleg figyelmetlenségből - összeöntött hatvan kilogramm hipót és három kilogramm kénsavat, amelyekből klórgáz keletkezett. A karbantartó észlelte a gázt, ezért kimenekült az épületből és értesítette a tűzoltókat. Az uszodában a karbantartón kívül senki nem tartózkodott.
   
Nagyné Paulik Krisztina, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta: a békési önkéntes és a békéscsabai hivatásos tűzoltók a helyszínre vonultak, Békéscsabáról pedig útnak indult egy olyan speciális gépjármű, amely alkalmas a gáz koncentrációjának a mérésére is. A katasztrófavédelem munkatársai megkezdték az épület szellőztetését és mentesítését. A klórgáz magas koncentráció esetén károsíthatja a légutakat - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!