Rendőrségi

2010.08.18. 08:24

Tragikus buszbaleset közel 40 halottal

Manila - Közel negyven ember vesztette életét egy buszbalesetben, amely helyi idő szerint szerda délelőtt történt a Fülöp-szigeteken.

MTI

A 47 utast szállító autóbusz az ország északi, hegyes területén fekvő Baguio városából indult. A szerencsétlenség 12 kilométerrel arrébb következett be, amikor a sofőr a lejtős hegyi úton nem tudott bevenni egy kanyart, és a jármű egy 30 méter mély szakadékba zuhant.

A Hszinhua hírügynökség jelentése szerint 39-en vesztették életüket a balesetben, míg nyolcan túlélték azt.

A járművön utazó ellenőr, aki még a tragédia bekövetkezte előtt ki tudott ugrani az útra, elmondta, hogy a halálos kanyarnál tönkrement a fék, és a busz nekicsapódott a mindössze 30 centiméteres út széli korlátnak, majd a szakadékba zuhant. A sofőr egy lábtöréssel ugyan, de túlélte a balesetet.

A Fülöp-szigeteken gyakoriak a hasonló közúti balesetek, elsősorban a járművek rossz állapota miatt. A múlt hónapban az ország középső részén 15 ember vesztette életét, amikor egy busz egy betonkorlátnak ütközött. Egy hónappal korábban pedig egy iráni egyetemisták által kibérelt jármű Cebu város közelében szakadékba zuhant, 21 fiatal halálát okozva.