Rendőrségi

2010.08.11. 11:50

Kutyatámadás: súlyosan megsérült egy 3 éves kislány

Súlyosan megsebesített egy hároméves kislányt a családjuk kutyája szerdán Pilisvörösváron; a gyereket mentőhelikopterrel szállították kórházba – közölte a rendőrség .

MTI

A kislányt a család nagyobb testű keverék kutyája támadta meg pilisvörösvári házukban – tette hozzá Székely Noémi, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.


Kutyatámadások Magyarországon 2010-ben

Március 5. - A Komárom megyei Szárligeten két elszabadult kutya megtámadott egy középkorú asszonyt és egy fiatalembert. A támadásban az asszony súlyosan, a fiatalember könnyebben megsérült.
Április 11. - Berettyóújfaluban a házuk kertjében játszó hatéves kisfiút súlyosan megsebesítette a szomszéd elszabadult kutyája.
Május 22. - Saját kutyája támadott egy idős emberre Gyömrőn, a férfit sokkos állapotban szállították kórházba.
Június 15. - A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kőteleken egy megvadult kutya megtámadta gazdáját, egy nőt, aki bemenekült előle lakásába, s onnan hívta a rendőrséget. A helyszínre érkezett rendőrt is megtámadta a kutya, ezért szolgálati fegyverével két célzott lövéssel ártalmatlanná tette az állatot. A nőt a mentők kórházba szállították, bal kezének mutatóujját amputálni kellett.
Június 16. - Kunhegyesen egy lakos nyitva hagyta a háza kapuját, így a gondozására bízott három nagy testű kutya az udvarról kiszabadult az utcára, és az ott kerékpározó postásnőre támadt. Az asszony a támadás következtében nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.
Június 22. - Szatymazon egy nagytestű sarplaniac (sárhegyi) fajtájú kutya kiszökött a házuk kertjéből, majd az utcán rátámadt egy nőre, akit a fején megharapott. Az asszonyt a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba.
Július 16. - Életveszélyesen, a nyakán és a fején sérült meg egy nyolc év körüli kislány, akit kutya támadott meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Olcsvaapátiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!