Rendőrségi

2010.06.09. 18:29

Túlélőt találtak a mikrobuszban! Halálos ütközés a 45-ösön (új információkkal)

Hét ember meghalt, tíz megsérült, amikor összeütközött egy rendőröket szállító busz és egy mikrobusz szerda délután a 45-ös főúton Szentes és Kunszentmárton között - közölte a rendőrség. A mikrobuszban találtak egy túlélőt. Mezőtúri lakosok vesztették életüket a mikrobuszban

MTI

Túlélőt találtak abban a mikrobuszban, amely összeütközött egy rendőröket szállító autóbusszal szerda délután a 45-ös főúton Szentes és Kunszentmárton között.

A korábbi információk szerint a mikrobuszban heten ültek: hatan a helyszínen meghaltak, egy embert mentőhelikopter szállított volna kórházba, de a sérült útközben életét vesztette. A tűzoltók akkor találtak rá a nyolcadik utasra, amikor szétvágták a felismerhetetlenségig összeroncsolódott járművet - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. Az ülés alá beszorult ember súlyosan megsérült, a lábszárcsontja tört el.

 

 

Mint szerdán  késő este a hatóség közölte, a kisbuszban mezőtúri lakosok utaztak. A karambolban öt nő és két férfi vesztette életét, a nyolcadik utast - egy 56 éves mezőtúri nőt - súlyos-életveszélyes sérülésekkel a szegedi traumatológiai klinikán ápolják.
   
A buszon utazó 37 rendőr közül heten könnyebben, egy pedig súlyosan sérült meg, súlyos sérülésekkel kórházba  szállították az autóbusz vezetőjét is.


Korábban:
Pál János a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a rendőrök a borsodi árvízi védekezést követően hazafele tartottak a busszal, amikor frontálisan beléjük rohant egy mikrobusz.
   
A mikrobuszban utazók közül hatan a helyszínen meghaltak, egy embert mentőhelikopter szállított volna kórházba, de a sérült útközben életét vesztette.

A buszon utazó 37 rendőr közül tízen sérültek meg, de egyiküknek sem életveszélyes az állapota.

 

 

 

 

 


Mint az MTI tudósítója a helyszínen megtudta, a rendőröket szállító, a Volán társaságtól bérelt autóbusz Kunszentmárton felől érkezett, a másik jármű pedig Szentes felől. A mikrobusz vezetője elvesztette uralmát a jármű felett, felhajtott az útpadkára, áttért a menetirány szerinti bal oldalra és ott frontálisan összeütközött az autóbusszal.
   
A mikrobusz az ütközés során a felismerhetetlenségig összetört, majd megpördült az úton. Az autóbusz eleje összeroncsolódott, a jármű mintegy két méterre állt meg egy fától. A helyszínre két tűzoltóautó érkezett, a szakemberek végzi a mentést - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.
   
A rendőröket, akik öt napon át vettek részt az árvízi védekezésben, rendőrségi busz szállította tovább Szegedre.
   
A helyszínen teljes az útzár, a 45-ös útról Szarvas felé terelik el a forgalmat.

 

 

OLDALTÖRÉS: Halálos autóbusz-balesetek Magyarországon 2006 óta

 

OLDALTÖRÉS: Halálos autóbusz-balesetek Magyarországon 2006 óta

 

 

 


A Sajtóadatbank összeállítása a Magyarországon történt halálos autóbusz-balesetekről 2006 óta:

2006. január 7. - Székesfehérvár közelében a 7-es úton hárman meghaltak és 18-an megsérültek, amikor a menetrend szerinti Volán busz megcsúszott és árokba borult.

2006. február 25. - Budapesten a Ferihegyi repülőtérről a városcentrum felé haladó - többségében szerb utasokat szállító - emeletes busz a gyorsforgalmi úton egy magasságkorlátozó kapunak ütközött. A balesetben ketten meghaltak, 32-en megsérültek.
   
2007. június 16. - A Győr-Moson-Sopron megyei Beled község közelében árokba borult egy lengyel zarándokokat szállító autóbusz. A balesetben egy ember meghalt, 28-an megsérültek.
   
2007. július 13. - Budapesten, a régi Fóti úton egy menetrend szerint közlekedő Volán-busz és egy személyautó ütközött össze. A helyszínen ketten életüket vesztették, négyen megsérültek.
   
2007. július 19. - Csongrád megyében, Makó közelében a 43-as főúton egy román állampolgárokat szállító turistabusz összeütközött az út bal oldalára áttért, személygépkocsikat szállító, német felségjelzésű trélerrel. Az ütközés következtében a busz a vasúti sínekre zuhant. A balesetnek 8 halálos áldozata és 18 sérültje volt.
   
2007. szeptember 12. - A Békés megyei Vésztő és Bélmegyer között hárman meghaltak, 25-en súlyosan megsérültek, amikor a menetrend szerint közlekedő távolsági autóbusz egy kanyarban felborult.
   
2007. november 18. - Budapesten a Hungária körúton egy szerződéses buszjárat a troli felső vezetékét tartó villanyoszlopnak ütközött. A sofőr a helyszínen meghalt, tizennégyen megsebesültek.
   
2007. december 3. - A Hajdú-Bihar megyei Báránd külterületén, a 42-es számú főúton egy román kisbusz belerohant az előtte haladó magyar kamionba, majd átcsapódva az út baloldalára frontálisan ütközött egy szemből érkező lengyel kamionnal. A román kisbusz vezetője életét vesztette, hét utasa pedig megsérült.
   
2008. szeptember 24. - A Tolna megyei Döbröközön egy Dombóvár felé tartó menetrend szerinti busz összeütközött egy kisteherautóval. Egy ember meghalt, heten megsérültek.
   
2008. november 3. - Egy ember meghalt, 15-20 megsérült, amikor a 34-es főúton a menetrend szerinti, Tiszafüredre diákokat szállító autóbusz a város határától egy kilométerre belerohant egy álló kamionba.
   
2009. február 2. - Makó és Apátfalva között egy román mikrobusz és egy szintén román teherautó frontálisan összeütközött. A balesetben egy ember meghalt, hárman megsebesültek.
   
2009. február 11. - Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Mezőkövesd és Egerlövő között egy menetrend szerint közlekedő Volán-autóbusz felborult. A balesetben 1 ember meghalt, hatan megsérültek.
   
2009. július 30. - Ketten azonnal meghaltak, amikor kisbuszukkal egy műszaki okok miatt a leállósávon veszteglő kisteherautóba rohantak az M5-ös autópályán Szeged közelében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!