Rendőrségi

2009.04.02. 02:27

Újabb nagy fogás: konténernyi cigaretta

Murakeresztúr (pa) - A hétfőn Rédicsnél lefoglalt cigarettaszállítmány dupláját próbálták átcsempészni a murakeresztúri vasúti átkelőn. A Távol-Keletről érkező konténer 41900 karton cigarettát tartalmazott, amelynek értéke 227 millió forint.

Sámel József

Mint kiderült: a hajón érkező konténert Szlovéniában, a koperi kikötőben rakták át a vasúti szerelvényre, mely Murakeresztúrnál lépte volna át a magyar határt. A vámosok az ilyenkor szokásos kockázatelemzést követően választották ki a konténert átvizsgálásra, s gyanújuk be is igazolódott, hiszen a papírok alapján cipőket tartalmazó konténerben hatalmas mennyiségű cigarettára leltek.

- A konténert kedden vizsgáltuk át, s szembesültünk vele, hogy cipők helyett cigarettát tartalmaz a rakomány - árulta el Horváth Emőke kiemelt főreferens, akitől azt is megtudtuk: összesen 41900 karton cigarettát foglaltak le, melynek értéke eléri a 227 millió forintot.

A nagy kartondobozokba pakolt csempészárut jelenleg a Vám- és Pénzügyőrség murakeresztúri raktárában őrzik. A rakomány lefoglalásával párhuzamosan a hatóság a nyomozást is elindította, annak érdekében, hogy kiderítsék, ki a tulajdonosa a csempészett cigarettának.

Mint megtudtuk: a murakeresztúri vasúti átkelőn nem túl gyakori az ilyen nagy fogás, a gazdasági válság óta egyre kevesebb konténervonat érkezik.

Ezek is érdekelhetik