Rendőrségi

2009.04.10. 02:27

Hazahozzák a lelőtt férfi holttestét

Nagyrada (pa) - Az Irakban lelőtt Bogdán Tibor holttestét várhatóan ma szállítják haza, a fiatalembert foglalkoztató Toifor Hungary Kft. legalábbis erről tájékoztatta a családot. Az információt a cég nem erősítette meg lapunknak, mint mondták: csak a családot értesítik.

Sámel József

Mint ismeretes: lapunk derítette ki, s számolt be elsőként arról, hogy az Irakban március 26-án fejbe lőtt magyar férfi a nagyradai Bogdán Tibor volt, aki a Toifor Hungary Kft. alkalmazásában, gépkocsivezetőként dolgozott a Bagdadtól északra lévő tádzsi katonai támaszponton. Arról is írtunk, hogy a magyar férfi testét az Egyesült Államokba szállították, és csak a boncolás után kerülhet vissza.

Mint azt tegnap Bogdán János, az elhunyt férfi unokatestvére elmondta: információi szerint a Toifor Hungary Kft. arról tájékoztatta Bogdán Tibor családját, hogy a holttestet ma Nagyradára szállítják. A rokon ugyanakkor cáfolta azt az hírt, miszerint a család idehaza újabb boncolást kérne.

A Toifor Kft., illetve a külügyi tárca nem árult el további részleteket, szerintük a holttest hazaszállítása és minden egyéb információ kizárólag a családtagokra tartozik.

Szelestey Lajos, a külügy szóvivője azt azért elárulta: bár naponta sürgetik a tengerentúliakat, hivatalos tájékoztatást továbbra sem kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!