Rendőrségi

2009.03.14. 19:37

Elkapták a késelőt!

<b>Nagykanizsa</b> - Egy 23 éves nagykanizsai férfit gyanúsítanak azzal, hogy a múlt év októberében késsel megtámadott és életveszélyesen megsebesített egy svájci állampolgárt a nagybakónaki hegyen. A férfit csütörtökön fogták el, s már előzetes letartóztatásba is helyezték.

zaol.hu

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a  nagykanizsai férfi  megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2008. október 30-án 01:30 óra és 02:00 óra között a nagybakónaki Száka-hegyi lévő lakóingatlanában több alkalommal, több helyen megszúrt egy 18 cm pengehosszúságú, Columbia típusú tőrkéssel egy svájci állampolgárt, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett

Az elkövető személygépkocsival érkezett a helyszínre és anyagi haszonszerzés céljából hatolt be a sértett ingatlanába, ahol a dulakodás során a svájci férfi  megharapta a támadó egyik kezét.A 18 centis pengéjű Columbia típusú tőrkés - ezzel szúrt a tettes 
Fotó: Rendőrség

Az eset kapcsán tavaly novemberben a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője  200.000 forint díjat tűzött ki azon személy részére, aki az ügyben az elkövető személyéről a nyomozást elősegítő információval tud szolgálni. Januárban az elkövetőről már fantomkép is készült, mely szerint  a férfi kb. 30-32 éves, magassága kb. 180 cm, erős testalkatú, de nem kövér. Rövid, kb. 0,5-1 cm-es hosszú, világos hajú, bajuszt, szakállt nem viselt. Sem szemüveget, sem fülbevalót nem hordott. Tetoválást, egyéb különös ismertetőjegyet nem figyeltek meg rajta. Vastag, sötét színű pulóvert és kabátot viselt, a kezén nem volt kesztyű.

A  gyanúsítottat  végül csak hónapokkal később, március 12-én sikerült elkapni,  s emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt 2009. március 11-én őrizetbe vett férfit a Zalaegerszegi Városi Bíróság a március 14-én  előzetes letartóztatásba helyezte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!