Rendőrségi

2009.03.16. 03:29

Benzinkutat raboltak ki Becsehelyen

<b>Becsehely</b> (hba) - Kirabolták szombat hajnalban a település határában lévő benzinkutat. In- formációink szerint a tettes pár százezer forintot zsákmányolt.

zaol.hu

A támadás hajnali fél négy körül történt, amikor egy maszkot viselő férfi lépett az ügyféltérbe, s az éppen szolgálatban lévő benzinkutast a kassza átadására kényszerítette.

- Nem hiszem, hogy ez az egész olyan nagy durranás lenne - vélekedett a kútkezelő.

- Most már teljesen hétköznapi dolog, hogy bankokat, benzinkutakat rabolnak ki, nem?! - kérdezett vissza enyhe cinizmussal a hangjában a belső irodából kilépő fiatal férfi, amikor szombat délután a benzinkút kiszolgálóhelyiségében érdeklődtünk a történtek után. Kiderült: az éjszaka ő volt szolgálatban. A láthatóan (és érthető módon) még nagyon zaklatott fiatalemberen látszott: az eseményeken fél nap leforgása alatt sem tudta magát túltenni. Kifejezetten kérte: nevét ne írjuk le, elég a baja anélkül is. - Hát nem? Az ilyesmi lassan már mindennapos lesz... Képzeld el, hogy tök nyugodtan nézed a tévét és hirtelen beront egy maszkos férfi. Meglepetésemben azt sem tudtam, mit csináljak. Huszonegy éves vagyok, nagyon-nagyon megviselt ez az egész...

Kérdésünkre, hogy pontosan milyen eszközzel kényszerítette a betolakodó a bevétel átadására, nem válaszolt a fiatalember - s attól kezdve semmire se. A szóbeszéd szerint azonban egy szamurájkardot szorítottak a nyakához.


A becsehelyi benzinkútat a hajnali órákban rabolták ki
Fotó: Szakony Attila

Megkerestük az ügyben a kutat üzemeltető FER-OIL 94. Kft. ügyvezetőjét, Gáspár Ágnest is, aki megerősítette: ha nem is pont szamurájkarddal, de valamilyen nagyméretű szúróeszközzel fenyegették meg a munkatársát.

- Az elmúlt másfél évtized alatt, amióta mi működtetjük a kutat, ilyesmire még nem volt példa - mondta. - Természetesen azonnal értesítettüka rendőrséget, s a letenyei rendőrőrsről percek alatt ki is érkezett a járőr, de addigra a rabló már elmenekült. Remélem, megtalálják és elnyeri méltó büntetését.

Az ügyvezető azon kérdésünkre, hogy mennyi bevétellel távozott az illető, nem kívánt válaszolni. Azt viszont jelezte: úgy véli, biztosan többre számított, ami felettébb furcsa, hiszen az emberek többsége ma már nem készpénzzel, hanem bankkártyával, hitelkártyával fizet. Tehát a benzinkutak kasszáiban nem sok pénzt talál, aki hasonló dolgot forgat a fejében - mondta.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Salamon Róbert alezredes érdeklődésünkre azt mondta: legkorábban hétfőn tudnak információval szolgálni a bűncselekménnyel kapcsolatban.
 A településen már volt egy rablás nemrég. Akkor a postát rabolták ki. Részletekért klikk a címekre!

Fegyveres rablás Becsehelyen - 2009. 01.30.

Beszámol a meglőtt asszony! - 2009.01.31.

Egy postarablás elő- és utóélete... - 2009. február 6.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!