Rendőrségi

2008.06.12. 02:30

Roncsok sora a hegyi hajléknál

<b>Zalaegerszeg -</b> Valószínűsíthetően illegális gépjárműbontóra bukkantak a rendőrök tegnap Egerszegen a Gógán-hegy északi lábánál.

MTI

A Rozmaring utcai hegyi hajléknál található, autóbontó- és szerelőműhely képét mutató állapotokra állampolgári bejelentés hívta fel a hatóság figyelmét. (Ilyen tartalmú levelet kapott a napokban szerkesztőségünk is.)

A környékbeliek elmondása szerint a Rozmaring utcai ingatlant öt-hat éve vásárolta meg az a férfi, aki - emlékezetük szerint - egy-két esztendeje kezdett foglalkozni járművek javításával. A helyszínen járva - ahol épp a rendőrség és az önkormányzat munkatársai szemlélték meg a körülményeket - a tulajdonos nem kívánt kérdéseinkre válaszolni és a fotózást is megtiltotta. Felvételünk ezért az utcáról készült az udvarokban tárolt, és láthatóan javításra szoruló autókról.

A tulajdonos ezt követően közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, amely szerint a barátai, ismerősei tulajdonában lévő gépkocsikat szívességből tárolja, és haladéktalanul megkezdi a helyzet rendezését.

Az önkormányzat műszaki osztályán azt a felvilágosítást kaptuk, hogy a helyszínen tapasztaltakról készített rendőrségi jegyzőkönyvet eljuttatják a nyugat-dunántúli környezetvédelmi hatósághoz, a többi már az ő illetékességükbe tartozik. A rendőrség közlése szerint pedig a műhelynél talált, engedély nélkül tárolt roncsautók, illetve forgalomba nem helyezett, rendszám nélküli járművek miatt a hulladékgazdálkodás rendje megsértésének gyanújával büntetőeljárást indítottak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!