Rendőrségi

2008.06.03. 02:29

Kifosztották a házat, az üres falak maradtak

Söjtör (se) - Nagy meglepetés érte a söjtöri fiatalembert és családját, amikor házuk ajtaját tárva-nyitva találták, de csak akkor hűltek el igazán, amikor beljebb léptek.

Sinkovics Eta

Az összes helyiség kongott az ürességtől, csak a csupasz falak néztek velük szembe. A betörők kipakoltak minden bútort, a csillártól a függönykarnison át az étkezőgarnitúráig. Eltűntek a székek, asztalok, de még a kávéfőzőt is elemelték... A család elkeseredettsége érthető. A fiatalember azt mondja, rengeteg emlék köti őket a többségükben egyedi készítésű bútorokhoz, tárgyakhoz, amelyek közel hárommillió forint értéket képviselnek.

Ezért is döntöttek úgy, hogy annak, aki olyan érdemi információval segíti a rendőrségi nyomozást, ami az elkövetők vagy az eltulajdonított tárgyak hollétének megállapításához vezet, 500 ezer forintot ajánlanak fel.

- Söjtör és Pusztaszentlászló között lévő házunkat pakolták ki a betörők. A berendezés minden egyes darabjáért megdolgoztunk, s képviselnek olyan értéket, ami indokolja az összeg felajánlását az elkövetők kézre kerítése érdekében - indokolja döntésüket. Egyébként a környező települések központi részeiben, a buszmegállókban is kiplakátolták a felhívást.

- Abban reménykedünk, esetleg még nem értékesítették az elkövetők a bútorokat, bár az is megfordult a fejünkben, elképzelhető, hogy egy család komplett berendezte így a lakását - mondja tűnődve. Úgy véli, valakik figyelték a házat, az ottani mozgást, és egy hete a szombat éjszakát találták alkalmasnak arra, hogy teljesen kifosszák.

Kérdésünkre a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Csizmazia Péter elmondta, nyomravezetés érdekében díjkitűzésre nem nagyon volt eset az elmúlt néhány évben a zalai rendőrség részéről, civil felajánlás egy-két alkalommal előfordult. A felajánlásokat egyébként a Polgári Törvénykönyv szabályozza, s ha a sértett evvel kapcsolatban felkeresi az illetékes kapitányságot, segítséget kap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!