Rendőrségi

2008.06.04. 02:27

Autók és hitelek

Zalaegerszeg (ag) - Nincs semmiféle kárigényem, megegyeztünk, jelentette ki a tanú tegnap a megyei bíróságon tartott tárgyaláson, ahol Novák László büntetőügyét tárgyalták másodfokon, fellebbezést követően.

MTI

A meghallgatott férfi ezzel némileg eltért Novák László (39) állításától, ugyanis korábban ő arról adott számot, hogy kétmillió forintos tartozását megfizette. Mint kiderült tegnap, nem pontosan erről volt szó. Novák ugyanis munkákat adott át a férfinak, így azok hasznából térülhet majd meg a kára. Erre tekintettel mondott le igényéről a férfi, akinek egyébként Novák László kétmillió forinttal tartozott. Ő egyike volt azoknak, aki a Novák László-féle autókereskedésen vesztettek.

Az első fokon csalásért, sikkasztásért 5 év börtönre ítélt zalaegerszegi férfi ugyanis gépkocsik külföldről való behozatalára vállalkozott az évtized elejétől. Eleinte nem is volt gond, ment az üzlet, ám a finanszírozásra felvett százezres, milliós kölcsönöket egy idő után nem tudta visszafizetni. Mind hatalmasabbra - közel 100 milliósra - duzzadt tartozása, s vele nőtt hitelezői türelmetlensége, végül fel is jelentették, így 2006 februárjában előzetes letartóztatásba került, 16 hónapra.

Novák állítása szerint cége fizetőképessége - az ügyészség, illetve az elsőfokú ítéletben megfogalmazottakkal szemben - sohasem ingott meg. Kiszabadulása óta több kölcsönét is visszafizette. Ezt volt hivatott bizonyítani az a tanú - korábban: károsult -, aki kijelentette, 16 millió forintot, egy Skoda Octáviát kapott Nováktól, és 1,5-2 millió forint értékben szaunákat épített neki. Ezért nincs már követelése. A pénz átvételéről ugyan nem született írás, és azt az ellentmondást sem sikerült feloldani, hogy korábban Novák miért 6 millió forint visszafizetésében, valamint egyéb szolgáltatásban, javításban, alkatrészekben jelölte meg a törlesztés módját.

Tegnap mindkét tanú hangsúlyozta, sokkal hamarabb rendezték volna az elszámolást, ha nem kerül rács mögé Novák László, aki - véleményük szerint - mások kapzsiságának lett áldozatává.

Kérdés, mennyire voltak meggyőzőek az érvek? Ez június 17-én derül ki, mert a megyei bíróság a tárgyalást ítélethirdetésre elnapolta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!