Rendőrségi

2008.05.14. 02:26

Az út mellé borította le

Keszthely (ag) - Közérdekű munkára ítélte a városi bíróság azt a 40 éves zalaszabari férfit, aki közel egy köbméter szemetet borított le a keszthelyi Epreskerti utca melletti területre tavaly ősszel.

MTI

Bogdán Ferenc kisteherautójával tavaly október 16-án kora délelőtt járt az Epreskerti utcában. A platón háztartási hulladékot, lomtalanításból származó holmikat vitt. Egy alkalmasnak vélt helyen megállt, a feleslegessé vált holmikat leborította. A közel egy köbméter szemétben műanyag flakonok, üvegek, rongyok, ócska ágybetét, kerékpárgumi volt, s még egy 25 literes kanna. Az utóbbiban még lötyögött egy kevés a tartalmából, a gépjárműszélvédők fagymentesítésére szolgáló folyadékból, amely viszont veszélyes hulladéknak minősül.

Az engedély nélkül lerakott szemét elszállítása és ártalmatlanítása húszezer forintba került.

Bogdán Ferencet hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt a keszthelyi bíróság 20 nap közérdekű munkára ítélte, amelyet fizikai munkakörben kell eltöltenie. Amennyiben ennek nem tenne eleget, szabadságvesztésre változik át a büntetése. Emellett kötelezték több mint 50 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére is.

Ezek is érdekelhetik