Rendőrségi

2008.04.11. 02:26

Kamionok rossz napja

Becsehely, Kálócfa (gyf) - Két kamionbaleset is történt tegnap megyénkben, az M7-es autópálya Becsehely és Letenye közötti szakaszán egy olasz tehergépkocsi tért le az úttestről, a 86-os úton Kálócfánál pedig egy szlovén és egy lengyel szerelvény ütközött egymásnak.

Gyuricza Ferenc

Mind a két baleset tipikusnak mondható, s csak a szerencsének köszönhető, hogy tragédia nem történt. Az M7-es autópályán a hajnali órákban egy hazafelé tartó olasz kamion vezetője egyelőre ismeretlen okból letért az úttestről.

A letérés után a vadkerítést áttörve a szántóföldön állt meg. A fiatal sofőr karcolás nélkül úszta meg a kalandot, ám a járműben - amit a nehéz terepviszonyok miatt lánctalpas járművel kellett kivontatni - körülbelül ötmillió forint értékű kár keletkezett.

Látványosabb, s a forgalmat hosszú időre fenntartó baleset történt kora délután a 86-os úton Kálócfánál. Egy Rédics felé tartó szlovén szerelvény érintőlegesen ütközött a vele szemben haladó lengyel kamionnal, ettől a sofőr elvesztette uralmát a szemes búzát szállító járműve felett, így az szintén az út menti szántóföldre hajtott, ahol fel is borult.

A balesetért okolható gépkocsivezető súlyos sérülést szenvedett, a kárt itt is több millió forintra becsülik, amihez az is hozzájárult, hogy a lengyel kamionról leszakadt alkatrészek egy harmadik tehergépkocsit is megrongáltak.

A mentést mindkét helyen a lenti Le-Ko Kft. munkatársai végezték. Utóbbi esetnél a helyszínelés, illetve a műszaki mentés miatt az utat teljes szélességében le kellett zárni, így több kilométer hosszan torlódtak fel a közlekedők. Horváth Csaba, a műszaki mentőbázis vezetője a helyszínen azt a tájékoztatást adta lapunknak, hogy több órát igénybe vesznek a munkálatok.

Nézze meg a baleseteket ide kattintva képekben!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!