Rendőrségi

2007.12.12. 03:29

Zaklatta a tanulókat

Zalaegerszeg (ag) - Folyamatosan zaklatta tanulóit az a zalaegerszegi fodrászmester, aki ellen a városi ügyészség a minap emelt vádat kiskorú veszélyeztetése miatt.

MTI

A bírósághoz benyújtott vádirat megállapításai szerint az ötvenes éveiben járó T. Tibor a gyakorlaton üzletében nála dolgozó fodrásztanulókat zaklatta. Tavaly január végén, február elején kezdődött, s rendszeressé vált, hogy a tanulófiúk fenekét, combját megütötte fésűvel, majd ruhán keresztül a nemi szervüket markolta meg.

A mester szokásává vált, hogy reggel megvárta az érkező tanulókat, s velük együtt ment az öltözőbe, ahol ruhátlanul mutogatta magát. Más alkalmakkor a tanulók ölébe ült a mester és obszcén szövegeket súgott a fülükbe, illetve egyéb módon igyekezett közelebb férkőzni hozzájuk.

A fiúkat legtöbbször váratlanul érte gyakorlati oktatójuk közeledése, ezért többnyire nem tudtak kitérni előle, kezét ellökni. Ha mégis sikerült, a mester ideges lett, nem beszélt velük, munkájukat nem segítette. Az áldatlan állapotot a diákok november elejéig tűrték. Mivel a zaklatások addigra szinte mindennapossá váltak, ekkor már jelezték az iskolában a történteket, és nem mentek többet gyakorlatra a fodrászmesterhez. Az ügyben nyomozás indult.

A tanulók állításait tagadja T. Tibor. Ezzel szemben az igazságügyi pszichológus- szakértő három tanulónál igazolta, hogy kialakult lelki sérüléseik hátterében az átélt élmények, a feléjük irányuló homoszexuális közeledés húzódhat. A komplex vizsgálat mindhármuknál a szexuális frusztráció, trauma tényét erősíti. Az ügyészség álláspontja szerint T. Tibor magatartásával sértette a rábízott fiatalok erkölcsi fejlődését, ezért kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt javasolják elmarasztalni.

Ezek is érdekelhetik