Rendőrségi

2007.12.11. 03:28

Ellenük irányult

Pacsa - Vandál támadás célpontjává vált hétfőre virradóra a helyi polgárőr egyesület szolgálati autója. Ráadásul nem is először rongálták meg a kocsit, egy évvel ezelőtt körülbelül 100 ezer forintot költöttek a javítására. Életet is mentettek már a most javításra váró terepjáróval

Virrasztó Zsolt

A terepjáró Fiat Panda hétfőre virradóra is ugyanott, az egyesületet vezető Bóbics Zoltán vendéglője mögötti telken parkolt, mint máskor.

- Reggel nyolc órakor értem ide, akkor vettem észre, hogy hiányzik róla a hátsó rendszám - magyarázta a kocsi mellett állva tegnap délelőtt az elnök. - Aztán kiderült, nem csupán a hátsó rendszám tűnt el, hanem az első is, az egyik visszapillantó tükröt letörték, az első szélvédőt bezúzták, és a kocsi oldalát is összerugdosták.

Azt a fél téglát ugyan a kocsi mellett hagyta a tettes, amellyel a szélvédőnek esett neki, a rendszámtáblákat viszont egy 30 méterre lévő vízóraaknába dobta. A helyszínelő rendőrök egyike bukkant rájuk, ugyanis feltűnt neki, hogy szétcsúsztak az aknafedél zsanérjai.

Az 1991 óta eredményesen működő egyesületnek egyébként 60 tagja van, ketten-ketten közülük minden éjszaka szolgálatban vannak.

- Sokat dolgozunk, sokat látunk és sokat tudunk, nyilván nem mindenki nézi ezt jó szemmel. Biztos, hogy ez a támadás ellenünk irányult - vélekedett az elnök. - Ma egyébként épp a postást kellett volna kísérnünk a kocsival, de nem tudtunk menni.

- Nem is magyar ember az, aki ilyet tesz - mondta feldúltan Sényi Tibor, az egyesület egyik alapítója. - Pedig ezzel az autóval már életet is mentettünk. Többször előfordult, hogy a fagyos éjszakában, magatehetetlenül fekvő emberre bukkantunk a szabadban, és a Pandával vittük haza. A faluért dolgozunk, ráadásul önként, nem értem, kinek lehetünk útjában...

Ezek is érdekelhetik