Rendőrségi

2007.06.27. 02:26

Egy mondatért

Bocska (ag) - Egyetlen mondatért ölte meg falubelijét B. Ferenc idén februárban. A 48 éves férfi hátulról átkarolta áldozatát és mellkason szúrta. A szerencsétlen ember rövid időn belül elvérzett.

MTI

Az ügy nem előzmény nélküli. B. Ferenc 2000 augusztusában a börzöncei kápolna-hegyen tartott búcsúban vette zokon, hogy az általa felkérni szándékozott hölgyek visszautasították. A sérelemért a társaságukban lévő férfin vett elégtételt. Miután kosarat kapott, távozott, majd 15 centis pengéjű késsel tért vissza, s többször megszúrta áldozatát. Ezt emberölés kísérletének minősítette a bíróság és hat és fél év börtönt mért ki. Jó magaviselete miatt tavaly nyáron elengedték. E nélkül 2007. február 13-án szabadult volna.

Az idén február 3-án történtekről a rendőr-főkapitányság nyomozója, dr. Vargáné dr. Stájer Gabriella főhadnagy számolt be.

- Azon a szombaton disznóvágást tartottak B. Ferenc családtagjainál Bocskán - kezdte. - Tizenegy óra tájt az egyik 52 éves férfi egyetlen, B. Ferenc által sértőnek vélt megjegyzését követően az asztalról 12 centis pengéjű kést kapott fel, hátulról átkarolta áldozatát, s jobb kézzel mellkason szúrta - idézte fel.

A penge a tüdőt érte, a fellépő vérzés következtében a belélegzett vértől a szerencsétlen ember a mentők megérkezése előtt megfulladt. A közepesen ittas B. Ferenc ezek után hazament. Kívülről bezárta lakását, majd bemászott az ablakon, hogy úgy tűnjék, nincs otthon. A rendőrök azonban dél után nem sokkal már elfogták.

B. Ferenc eddig nem adott magyarázatot tettére. Tagadja, hogy ott volt, hogy köze lenne a késeléshez, de azt is, hogy ittas volt. Tettéről a szemtanúk azt mondták, nem látszott támadónak, higgadtan szúrt.

A nyomozás anyagát vádemelési javaslattal küldik el az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik