Reklám

2016.12.13. 14:06

Karácsonyi ajándékötletek utolsó pillanatokra (x)

Ugyan most még több mint egy hét van hátra karácsonyig, szorul a hurok azok nyaka körül, akik még nem kezdték el beszerezni a karácsonyfa alá az ismerőseiknek, rokonaiknak szánt ajándékokat. Ha halogatós típus, Önnek is adunk pár ötletet.

Nem csak a Pató Pál-típusokkal fordulhat elő az, hogy karácsony előtt egy-két nappal még tanácstalan a karácsonyi ajándékok némelyikét illetően, hanem még a legprecízebbekkel is megtörténhet, hogy kimarad véletlenül egy kedves ismerős vagy rokon, így neki az utolsó pillanatban kell kitalálni és megvásárolni az ajándékot. Ilyenkor tanácstalanságunkban aztán képesek vagyunk olyan ötletekkel előállni, amit elegendő idő esetén eszünkbe sem jutna, vagy éppen ellenkezőleg: semmi használható ötlet nem jut az eszünkbe. Álljon itt tehát néhány, még az utolsó pillanatban teljesíthető ajándéktipp halogatóknak és feledékenyeknek!

Tájékozódjunk, vezessünk listát!

Mielőtt azonban belevágnánk az ötletek sokaságába, egy megjegyzés: ahhoz, hogy jövőre ne kerüljünk hasonlóan kínos és tanácstalan helyzetbe, év közben vezessünk listát ismerőseinkről és a nekik ötletként felmerülő karácsonyi ajándékokról. Az interneten, az év közben kezünkbe akadt nyomtatott szórólapokról vagy épp beszélgetés közben sok használható ajándékötlet merül fel, amelyet karácsonykor már csak meg kell valósítunk, vagy be kell szereznünk. Ha így járunk el minden évben, sokkal könnyebb karácsonyváró időszakok elé fogunk nézni.

Élmény, tanulás, kirándulás

Ha az utolsó pillanatokban kell beszereznünk az ajándékokat, akkor sokszor már nem kapjuk meg azt, amit szeretnénk, vagy épp nem olyat, amilyet elképzeltünk. Próbáljunk meg a tárgyaktól elvonatkoztatni, és tárgyak helyett adjunk élményt ajándékba! Ezek spektruma szintén igen széles: vásárolhatunk szeretteinknek színház-, mozi- vagy koncertjegyet, a bevállalósabbakat befizethetjük kutyaszán-túrára, paintball-ozásra vagy akár egy ejtőernyőzésre is. Az ínyenceknek remek ajándék lehet egy gasztrotúra vagy egy éttermi szabadjegy is.

Szintén ebbe a kategóriába illik, ha ismerősünket egy hobbijának, kedvenc időtöltésének megfelelő, vagy épp régóta óhajtott tanfolyamra fizetjük be. Ez lehet kötés-horgolás, kreatív varrás, fotózás, szappankészítés, búvártanfolyam, sminkelős vagy tánctanfolyam. A sor még hosszan folytatható, ki-ki megtalálhatja az ismerőshöz legjobban illeszkedőt.

Ugyanígy remek ajándékul szolgál egy kirándulásra való befizetés. A főszezonon kívüli időszakban ezeket igen kedvezményes áron megkaphatjuk, és kevés olyan ember van, aki ne szeretne kirándulni. Ez lehet egy pár napos városnézéses kirándulás, egy túra valamelyik hegységünkben vagy egy wellness-hétvége nagyszerű wellness-szállodáinkban.

Mentőötletek

Ha mégis inkább tárgyat szeretnénk ajándékozni, akkor maradnak azok az ötletek, amelyek az utolsó pillanatokban is jó eséllyel beszerezhetők, szinte bármelyik városban (webáruházból rendelni az utolsó pillanatokban már esélytelen). Ilyen ajándék a könyv, egy-egy jó CD, DVD, de bátran vehetünk társasjátékot felnőtteknek is, férfiaknak remek ajándék egy jó minőségű bicska, nőknek pedig bármilyen kozmetikum.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!