Reklám

2011.09.16. 08:50

Gyere gyorsan, zumbázz velem! (x)

Immár egy esztendeje, hogy a tánc szerelmesei Keszthelyen és Hévízen Gergely Éva oktatóval zumbázhatnak. Ennyi idő épp elegendő volt arra, hogy kiderüljön: az egyedülálló, forró ritmusokra épülő fitness program inspirál, felfrissít, pozitív energiával tölt fel, alakot formál, mosolyra derít, elűzi a stresszt. Röviden: csodálatos táncról, mozgásformáról van szó.

zaol.hu

- Valóban, a Zumba fitness egyre népszerűbb az országban és Zalában, a környéken is folyamatosan nő a rajongók száma - fogalmazott Gergely Éva. - Ha valaki esetleg még nem találta volna meg a számára legmegfelelőbb mozgásformát, akkor itt a lehetőség, a kitűnő alkalom. Ezt segítendő, szeptember 19-én Hévízen, 21-én pedig Keszthelyen ingyenes bemutató órákat tartok. Már meglévő vendégeim szép sikereket értek el fogyásban, alakformálásban, vagy éppenséggel a napi stressz kikapcsolásában, önbizalom növelésében!

A régióban a Zumba fitness program meglehetősen sűrű. Hévízen jelenleg minden hétfőn 19 órától a Bibó Gimnáziumban, Keszthelyen szerdánként 18.30-tól a Nagyváthy Szakközépiskolában, péntekenként 19 órától a Helikon Park Konferencia Központban tart órákat Gergely Éva Zumba, valamint gyermek és felnőtt aerobic oktató.

- Zala megyében szeptember 26-án elsőként indítjuk ingyenes bemutató órával a Zumbát gyermekeknek, ZumbAtomic elnevezéssel. Két csoportban táncolhatnak, 4-7, illetve 8-12 éves korosztályok lesznek. A ZumbAtomic kifejezetten gyermekek számára kifejlesztett, játékos koreográfiákra, vidám zenékre épül. Az életkoruknak megfelelő táncos mozdulatok úgy kerültek kialakításra, hogy az garantáltan elfárasztja az energiával teli gyerkőcöket.

Miért is más a ZumbAtomic mint a felnőtt Zumba? A gyerekek a felnőttektől eltérő figyelmet és oktatási tematikát igényelnek. A táncok játékosabbak, az órák pedig rövidebbek, mint a felnőtteknek szóló Zumba órák. A gyerekek izületei és izomzata folyamatosan fejlődik, épp úgy, mint a mentális és mozgásos képességeik. Minden életkornak megvannak a sajátosságai, mik azok, amelyek a leginkább fejleszthetőek. A mozgáskoordináció, egyensúly- és ritmusérzék, sőt az egészséges, mozgásos életmódra nevelés is kiválóan kialakítható a ZumbAtomic segítségével. A ZumbAtomic szüneteltethető, bármikor bele lehet kapcsolódni, és lehet, hogy a gyerkőc első körben elutasító, ám egy-két hét múlva már nyitottabbá válik a mozgás iránt. Fontos, tehát, hogy a gyermek is részt vállaljon, hisz a sok tanulás mellett jót tesz a kikapcsolódás. A kikényszerített tánctanulás nem okoz a gyerekeknek örömet.
A ZumbAtomic kiválóan alkalmas a tánc iránti érdeklődés felkeltésére is. Amellett pedig, hogy segít az egészséges életmódra nevelésben, fejleszti az önbizalmat, az önfegyelmet, a kreativitást, az egymás elfogadását, és nem utolsó sorban csapatmunkára tanít! A vidám zenékre végzett gyakorlatok sikerélményt, szórakozást jelentenek, miközben a lurkók új barátokra lelhetnek a jókedvű csapatban. A rendszeres mozgás nagyon fontos egy erős, felnőtt szervezet megalapozásában!

Az érdeklődők szeptember 26-tól minden hétfőn 16 órától a keszthelyi Egry Általános Iskolában vehetnek részt a ZumAtomic órákon Gergely Évával.


Szintén újdonság lesz a Zumba Toning.
- A megyében szintén elsőként indítjuk a Zumba Toningot - tette hozzá Gergely Éva. - Nem más ez, mint erősítés, alakformálás nem a megszokott módon: latin ritmusok, súlyzók és táncos elemek ötvözésével. Október 4-től minden kedden 18.30-tól Keszthelyen a Helikon Park Konferencia Központban tartjuk az órákat.

Hozzáfűzte: mivel az órák nem egymásra épülnek, bármikor lehet csatlakozni a csoportokhoz! Elkezdeni sosem késő!
www.zumbahungary.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!