Rédics

2016.10.12. 15:59

Utak és egy híd is megújulhat a településen

Rédics – A tervezett munkálatokat tavasszal kívánják majd megvalósítani.

Korosa Titanilla

Több mint 10 millió forint vis maior támogatást ítéltek meg a településnek, melyből több helyreállítást, útfelújítást is terveznek, hiszen több szakaszt és a Pozsonyi utcában található hidat is megrongáltak az esőzések.

- Szükség van a hegyi út rendbe tételére, ez minden évben előtérbe kerül és megoldást igényel – tájékoztatta lapunkat  Soós Endréné, a határ menti község polgármestere. - A támogatás egy részét így útfelújításra költjük, emellett megrongálódott a híd is a Pozsonyi úton, átmeneti javítást végeztünk rajt, de jelentősebb munkálatokra van szükség a rendbe tételéhez. Itt mezőgazdasági járművek is közlekednek, emiatt nagyobb terhelésnek van kitéve ez a szakasz. Mivel a kinti munkák még zajlanak, egyelőre nem, majd csak tavasszal állunk neki a híd felújításának.

Az adósságkonszolidációból kimaradt településként is számíthatnak támogatásra. Ebből kívánják megvalósítani a Sugár és a Pozsonyi utcák kereszteződésénél mintegy 100 méter hosszúságú útszakasz aszfaltozását. A közel 10 millió forintos támogatásból kerülne sor a Bellosics Bálint Kulturális és Közösségi Ház tetőszerkezetének megújítására is, amire a további beázások elkerülése érdekében lenne szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!