Rédics

2016.08.25. 16:39

Támogatják a lakáshoz jutást

Rédics – Útfelújításra és a művelődési ház tetőszerkezetének javítására is szükség lenne a településen.

Korosa Titanilla

Az adósságkonszolidációból kimaradt településként a határ menti község is számíthat támogatásra.

Ebből kívánják megvalósítani a Sugár és a Pozsonyi utcák kereszteződésénél mintegy 100 méter hosszúságú útszakasz aszfaltozását. A közel 10 millió forintos támogatásból kerülne sor a Bellosics Bálint Kulturális és Közösségi Ház tetőszerkezetének megújítására is, amire a további beázások elkerülése érdekében lenne szükség.

A tervezett munkálatok között szerepel még további útfelújítás is, hiszen több szakaszt és a szintén a Pozsonyi utcában található hidat is megrongáltak az esőzések. Az utóbbi helyreállításokra vis maior támogatást igényelt a település önkormányzata.

Soós Endréné polgármester emellett arról is tájékoztatta lapunkat, hogy idén 30 helyi lakosnak tudnak lakásfelújítási, illetve lakáshoz jutást segítő vissza nem térítendő támogatást biztosítani. Az önkormányzat erre a célra 3 millió forintot különített el, ezzel is szeretnék ösztönözni az itt élők helyben maradását, illetve céljuk, hogy fiatalok csábítsanak a községbe, hogy emelkedjen a lakosság száma. A pályázók igénybe vehetik a segítséget lakóingatlan vásárlásához, új építéséhez, valamint a már meglévő korszerűsítéséhez is. A tájékoztatás szerint a kérelmek többsége ablakcserére, szigetelésre és fűtéskorszerűsítésre érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!