Rédics

2016.08.08. 15:57

Patakmedret tisztítanak és fákat ültetnek majd

Rédics – Állandó feladatot jelent az önkormányzatnak a települést körbevevő és átszelő vízelvezető árkok és patakmedrek rendben tartása.

Korosa Titanilla

Az elmúlt évben a Pék-patak medrének tisztítására a civilek is összefogtak a községben, akkor – az előző évi árvizet követően – jelentős nagyságú területet tettek rendbe. Idén szintén nagy hangsúlyt fektetnek a patakmeder és a vízelvezető árkok tisztítására, valamint az önkormányzati területek kaszálására is.

– Idén is részt veszünk a Start-munkaprogramban – mondta Soós Endréné polgármester. – A programba belépett 15 fő foglalkoztatása mellett sikerült egy több millió forint értékű rézsűkaszát is beszereznünk, amire nagy szükségünk van a dombos területek tisztítása, rendben tartása során. Tavaly a program keretében már szert tettünk egy fűnyíró traktorra, aminek szintén nagy hasznát vesszük.

Pál Zoltán (balra) és Kalamár István a patak medrét tisztították

A polgármester a Start-programmal kapcsolatban arról is beszélt, hogy az eszközbeszerzés mellett a településhez közeli lendvakecskési hegyen közel egyhektáros, erdős területet tisztítanak ki a munkások, ahova a későbbiekben – a tervek szerint idén ősszel – őshonos gyümölcsfákat telepítenek majd.

– A tereptisztítás, a fák kivágása sok munkát ad a programban dolgozóknak az egyéb feladataik mellett – folytatta Soós Endréné –, de szeretnénk ezt a részt ősszel már hasznosítani és 250 darab gyümölcsfa csemetét: almát, körtét, szilvát és barackot elültetni. Ehhez szükség lesz a terület körbekerítésére is, hogy a vadak se tegyenek benne kárt. A telepítéstől és a jövőben adódó lehetőségektől függően gondolkodunk a gyümölcsök további felhasználásán is. Ehhez jövőre ugyancsak szeretnénk belépni a munkaprogramba.

Címkék#Rédics

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!