Rédics

2017.04.24. 16:15

Összefogtak az új játszótérért, önkéntesek dolgoztak a területen

Rédics - Összefogott a helyi közösség, hogy együttes erővel alakítsák ki a közeli jövőben megnyíló új játszótér alapjait.

Korosa Titanilla

A határ menti településen azon a területen épül fel az új játszótér, ahol korábban is volt egy, a Sugár utca közelében. Szombaton már kora reggel összegyűltek az önkéntesek, főként óvodás és általános iskolás gyermekeket nevelő szülők, de akadtak mellettük mások is, hogy kiássák a játékok esési területét és rendbe tegyék a játszótér környezetét. Így a költségeken is spórolt az önkormányzat.

Szép számban vettek részt az elmúlt hét végén a helyiek a munkában, jobbra Soós Endréné polgármester
Fotó: Korosa Titanilla

- A településen óvoda és általános iskola is működik, így igény mutatkozik a játszótérre. Szeretnénk a gyerekeket támogatni, hiszen úgy gondoljuk, a jövő az ifjúságé, és fontos tennünk azért, hogy a fiatalok jól érezzék magukat a községben és helyben maradjanak. Ezt a célt szolgálja a kialakításra kerülő játszótér is - tájékoztatta a Zalai Hírlapot Soós Endréné polgármester munka közben, hiszen a település vezetője és önkormányzati képviselők is részt vállaltak a feladatokból.

Hozzátette: a meghirdetett önkéntes munkára folyamatosan érkeztek a segítő kezek, több mint 25-en is dolgoztak a játszótér területén. Örömét fejezte ki amiatt, hogy ennyien tenni akartak a gyerekekért és a faluért.

- A játszótérre különféle játékelemeket helyezünk ki, köztük többféle hintát, mászókát, homokozót, tercia várat, illetve egy drótkötélpályát is kiépítünk - tette hozzá Soós Endréné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!