2017.02.27. 14:25
Hagyományos disznóvágás a határszélen
Rédics - A hozzáértő kezek munkájának köszönthetően zökkenőmentesen haladt a munka a kertbarátkör által szervezett hétvégi disznóvágáson.
Hatodik alkalommal rendezett egyesületi disznóvágást a helyi kertbarátkör a kultúrháznál, ahova elsősorban az egyesület tagjait várták, de a vendégeket is szívesen látták. A civil szervezet tagjai kora reggel a hosszúfalusi böllér, Bíró Károly irányításával álltak neki a munkának.
Rákos Zoltán (balra) és Bíró Károly készítette elő a húsokat
Fotó: Korosa Titanilla
Hagyományos módon zajlott a program, ahogy faluhelyen megszokták, a disznót például szalmával pörzsölték meg, mint mondták, így jobb lesz a bőrke íze. Persze nem hiányzott a pálinka és a bor sem, amit a borosgazdák nem csak az étel mellé fogyasztottak.
A szorgos kezek munkája ízletes disznótoros reggelit eredményezett, közben pedig már rotyogott a paradicsomos húsos káposzta, majd készültek a sültek az esti vacsorára, ahova az egyesület - kizárólag férfi - tagjai feleségeiket is magukkal vitték.
Az egyesület következő nagyobb rendezvénye márciusban a borbírálat lesz.