Rédics

2017.02.27. 14:25

Hagyományos disznóvágás a határszélen

Rédics - A hozzáértő kezek munkájának köszönthetően zökkenőmentesen haladt a munka a kertbarátkör által szervezett hétvégi disznóvágáson.

Korosa Titanilla

Hatodik alkalommal rendezett egyesületi disznóvágást a helyi kertbarátkör a kultúrháznál, ahova elsősorban az egyesület tagjait várták, de a vendégeket is szívesen látták. A civil szervezet tagjai kora reggel a hosszúfalusi böllér, Bíró Károly irányításával álltak neki a munkának.

Rákos Zoltán (balra) és Bíró Károly készítette elő a húsokat
Fotó: Korosa Titanilla

Hagyományos módon zajlott a program, ahogy faluhelyen megszokták, a disznót például szalmával pörzsölték meg, mint mondták, így jobb lesz a bőrke íze. Persze nem hiányzott a pálinka és a bor sem, amit a borosgazdák nem csak az étel mellé fogyasztottak.

A szorgos kezek munkája ízletes disznótoros reggelit eredményezett, közben pedig már rotyogott a paradicsomos húsos káposzta, majd készültek a sültek az esti vacsorára, ahova az egyesület - kizárólag férfi - tagjai feleségeiket is magukkal vitték.

Az egyesület következő nagyobb rendezvénye márciusban a borbírálat lesz.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!