Receptek

2017.06.27. 11:07

Zsemlemorzsás meggyes pite

Barbi barátnőm receptjét osztom meg most mindenkivel. Igaz, két éve kaptam tőle, de minden nyáron előveszem!

Kovácsné Hamberger Brigitta

Két ok miatt szeretek vendégségben sütit enni. Az egyik az, hogy új ízekkel, ezáltal új receptekkel ismerkedem meg. A másik ok sokkal egyszerűbb: nem nekem kell mosogatni!

Fotó: Molnár Artúr

Két éve egy meleg nyári napon kínált meg a barátnőm ezzel a sütivel. Azóta sütöm, így én is mosogatok utána.

Hozzávalók: 6 db tojás, 6 dkg vaj, 20 dkg cukor, 12 dkg zsemlemorzsa, gyümölcs.

A tojások sárgáját a vajjal és a cukor felével habosra keverjük. A fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukor másik felét, simára keverjük. A morzsát és a habot felváltva adjuk a tojássárgájához, az egészet könnyedén elkeverjük. Én itt már csak hablapátot szoktam használni. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd megszórjuk magozott meggyel. Körülbelül fél órát sütjük. (Én 170 C-fokon sütöttem egy kicsit tovább... Ezt még ki kell tapasztalnom.) Akkor jó, mikor még nem barnult meg a talpa. Ha rózsaszín, akkor még nem szárítottuk ki.

Minden szezonnak meg van a maga gyümölcse, bármivel elkészíthetjük. Ha szilvát használunk, kicsi fahéjat keverhetünk a tésztába, attól ízletesebb lesz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!