Receptek

2017.07.03. 15:30

Minestrone leves savanykásan

Szabó Györgyné Manci levese jól jöhet a kánikulai napokon. Nem drága, és kalóriát sem tartalmaz sokat, ezért fogyni vágyók is nyugodtan az étrendjükre tűzhetik.

Tersztyánszky Krisztina

Mivel bab és tészta is van benne bőségesen, akár egytálételként is fogyaszthatjuk, de remekül passzol egy olyan kiadós sütemény mellé is, mint a fent leírt, baconnel töltött kosárka.

Hozzávalók: egy evőkanál olívaolaj, egy közepes fej vöröshagyma, egy gerezd fokhagyma, 2 közepes szál sárgarépa, 2 közepes szál fehérrépa, 50 deka vörösbab, egy babérlevél, egy közepes kelkáposztalevél, 2 közepes méretű csemegeuborka, 2 kávéskanál só, bors ízlés szerint, 3 liter víz, 20 deka fusilli tészta.

A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és az olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a megtisztított, hosszú csíkokra vágott sárgarépát, majd a fehérrépát, és amikor ezek már egy kicsit megpuhultak, a többi hozzávalót is. Felengedjük a három liter vízzel, és közepes lángon körülbelül 30 percig fedő alatt főzzük.

Az orsótésztát félidőnél adjuk a leveshez, hogy ne főjön szét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!