Receptek

2017.04.11. 12:20

Hagyományos húsvéti étel - A pászka

Tudják még, milyen a pászka? Az ünnep jó alkalom arra, hogy felelevenítsük a hagyományos ételeinket is!

 

Húsvéti pászka

20 dkg vaj

8–12 dkg cukor

2 dl tejszín

50 dkg krémtúró

1 tojássárgája

2 kiskanál vaníliás cukor

2 evőkanál citromlé

2 evőkanál őrölt mandula

1 narancs beáztatott héja apróra vágva

 

A vajat és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, a tejszínt és a tojássárgáját, végül az ízesítőket, és egyenletesen kikeverjük. A keveréket nedves gézzel borított szitába öntjük, és hagyjuk lecsöpögni, a tetejére pedig nehezéket teszünk, hogy összesűrűsödjön. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap tálra kiborítva tálaljuk.

 

 

Kecskés József

Csót

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!