Receptek
2017.04.11. 12:20
Hagyományos húsvéti étel - A pászka
Tudják még, milyen a pászka? Az ünnep jó alkalom arra, hogy felelevenítsük a hagyományos ételeinket is!
Húsvéti pászka
20 dkg vaj
8–12 dkg cukor
2 dl tejszín
50 dkg krémtúró
1 tojássárgája
2 kiskanál vaníliás cukor
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál őrölt mandula
1 narancs beáztatott héja apróra vágva
A vajat és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, a tejszínt és a tojássárgáját, végül az ízesítőket, és egyenletesen kikeverjük. A keveréket nedves gézzel borított szitába öntjük, és hagyjuk lecsöpögni, a tetejére pedig nehezéket teszünk, hogy összesűrűsödjön. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap tálra kiborítva tálaljuk.
Kecskés József
Csót
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre