2017.04.11. 12:25
Gyümölcsös különlegesség - Édes is és krémes is
Az ünnepen is készítsünk nyugodt szívvel tortát. A meleg időben a friss gyümölcsök abszolút jól mutatnak az ünnepi asztalon.
Gyümölcstorta
6 evőkanál liszt
4 tojás
6 evőkanál cukor
2 evőkanál víz
1 dl étolaj
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
A krémhez:
2 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojássárgája
tej
2,5 dkg eper, de bármilyen gyümölcs jó
1 tortazselé
A tojások sárgáját cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, az étolajat, amikor jó habos lesz, hozzáadjuk a cukros és kemény tojáshabot, miután a sütőporos lisztet beleszitáltuk. Nagy gyümölcstortaformában, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Közben előkészítjük a krémet. A tojássárgáját, lisztet, vaníliás cukrot kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, kevergetve sűrűre főzzük. Kihűlés után a tésztára kenjük, rárakjuk a gyümölcsöt. A végén a zselét a tetejére tesszük.
Jenei Mihályné
Marcali