Receptek

2017.04.11. 12:25

Gyümölcsös különlegesség - Édes is és krémes is

Az ünnepen is készítsünk nyugodt szívvel tortát. A meleg időben a friss gyümölcsök abszolút jól mutatnak az ünnepi asztalon.

Gyümölcstorta

6 evőkanál liszt

4 tojás

6 evőkanál cukor

2 evőkanál víz

1 dl étolaj

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag sütőpor

 

A krémhez:

2 evőkanál liszt

4 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás cukor

2 tojássárgája

tej

2,5 dkg eper, de bármilyen gyümölcs jó

1 tortazselé

A tojások sárgáját cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, az étolajat, amikor jó habos lesz, hozzáadjuk a cukros és kemény tojáshabot, miután a sütőporos lisztet beleszitáltuk. Nagy gyümölcstortaformában, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Közben előkészítjük a krémet. A tojássárgáját, lisztet, vaníliás cukrot kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, kevergetve sűrűre főzzük. Kihűlés után a tésztára kenjük, rárakjuk a gyümölcsöt. A végén a zselét a tetejére tesszük.

 

Jenei Mihályné

Marcali

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!