Receptek
2017.04.11. 12:11
A régi hagyományos: Sajtos tallér
A régi klasszikusok.
Sajtos tallér
50 dkg liszt
25 dkg vaj
2 dl tejföl
3 kiskanál só
fél csomag sütőpor
A krémhez:
20 dkg vaj
30 dkg reszelt sajt (20 dkg füstölt, 10 dkg sima)
Összedolgozzuk a tészta hozzávalóit, majd 2 cipót készítünk és vékonyra kisodorjuk. A krémet felezzük el, kenjük rá a tésztára, tekerjük fel, mint egy csigát és tegyük a hűtőbe egy éjszakára hűlni. Másnap vágjuk fel kb. 3 mm vastag szeletekre és süssük aranybarnára 150 fokon, 25 percig.
Kalász Istvánné Piroska
Balatonrendes
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre