Receptek

2017.04.11. 12:11

A régi hagyományos: Sajtos tallér

A régi klasszikusok.

Sajtos tallér

50 dkg liszt

25 dkg vaj

2 dl tejföl

3 kiskanál só

fél csomag sütőpor

 

A krémhez:

20 dkg vaj

30 dkg reszelt sajt (20 dkg füstölt, 10 dkg sima)

 

Összedolgozzuk a tészta hozzávalóit, majd 2 cipót készítünk és vékonyra kisodorjuk. A krémet felezzük el, kenjük rá a tésztára, tekerjük fel, mint egy csigát és tegyük a hűtőbe egy éjszakára hűlni. Másnap vágjuk fel kb. 3 mm vastag szeletekre és süssük aranybarnára 150 fokon, 25 percig.

 

Kalász Istvánné Piroska

Balatonrendes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!