2014.09.03. 08:11
Gluténmentes lasagne recept
Olvasónk Benkő Brigitta receptje.
Hozzávalók:
0,5 kg darált hús
3-4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
bazsalikom
kb. 0,5 liter paradicsomszósz
kb. 0,5 l tej
2-3 evőkanál rizsliszt
kb. 8 dkg margarin
só
bors
reszelt sajt
olaj
25 dkg gluténmentes lasagne-tészta
Elkészítés
Enyhén sós vízben megfőzzük a tésztát, majd leszűrjük, és kicsit beolajozzuk, hogy ne ragadjon össze. Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát és a fokhagymát, beletesszük a darált húst, majd fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a paradicsomszószt, és ízesítjük bazsalikommal. Elkészítjük a besamelt, amihez a margarinon megpirítjuk a lisztet, majd felengedjük a tejjel, de ne legyen túl folyós. Ezt akár bele is keverhetjük a paradicsomos szószba, de külön is rátehetjük a tésztára. Végül egy kis jénait kiolajozunk, belefektetjük a tésztát, ráöntjük a szószokat, a tetejére a ragu kerüljön, ezt szórjuk meg sok-sok reszelt sajttal. Fólia alatt 30-40 percig sütjük, majd fólia nélkül 10-15 percig, hogy a sajt szépen megpiruljon.