2013.02.18. 14:38
Avokádó mártogatós fokhagymával
Oldalunk tanácsadója, Kőrösi Ferencné, Manyika ez alkalommal egy egyszerű mártogatós receptjét kínálja. Borozgatás mellé jól passzol a gyorsan elkészíthető avokádó krém.
Egy darab érett, de nem túl puha avokádót vékonyan meghámozunk, magját kivesszük. A gyümölcshöz tegyünk 1 kis pohár natur joghurtot, nagyon pici sót, ízlés szerint mokkás kanálnyi mustárt, fokhagyma krémet, majonézt kicsit többet, maréknyi apróra vágott diót, 1-2 szál vágott petrezselyemzöldet, pici őrölt szerecsendiót. Villával jól összetörjük, habosra keverjük. Közben kóstolgassuk, hogy melyik ízesítőből tegyünk még bele. Azért kezdjük csak kevéssel, hogy egyik íz se nyomja el a másikat, főleg az avokádóét, hanem együttesen harmonizáljanak. Ha nagyobb mennyiséget készítünk, botmixerrel dolgozzuk habosra.
Ügyeljünk rá, hogy egyik íz se nyomja el a másikat. Fotó: Kőrösi Ferencné
Vehetünk hozzá háromszög alakú kukoricás chips-et, de sima pirítós kenyérrel is kínálhatjuk. Finom mártogatós borozgatás mellé.