Receptek

2013.02.18. 14:38

Avokádó mártogatós fokhagymával

Oldalunk tanácsadója, Kőrösi Ferencné, Manyika ez alkalommal egy egyszerű mártogatós receptjét kínálja. Borozgatás mellé jól passzol a gyorsan elkészíthető avokádó krém.

Egy darab érett, de nem túl puha avokádót vékonyan meghámozunk, magját  kivesszük. A gyümölcshöz tegyünk 1 kis pohár natur joghurtot, nagyon pici  sót, ízlés szerint mokkás kanálnyi mustárt, fokhagyma krémet, majonézt kicsit többet, maréknyi apróra vágott diót, 1-2 szál vágott petrezselyemzöldet, pici őrölt szerecsendiót. Villával jól összetörjük, habosra keverjük. Közben kóstolgassuk, hogy melyik ízesítőből tegyünk még bele. Azért kezdjük csak kevéssel, hogy egyik íz se nyomja el a másikat, főleg az avokádóét, hanem együttesen harmonizáljanak. Ha nagyobb mennyiséget készítünk, botmixerrel dolgozzuk habosra.

Ügyeljünk rá, hogy egyik íz se nyomja el a másikat. Fotó: Kőrösi Ferencné

Vehetünk hozzá háromszög alakú kukoricás chips-et, de sima pirítós kenyérrel is kínálhatjuk.  Finom mártogatós borozgatás mellé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!