Pusztaszentlászló

2012.04.16. 09:10

Aranyló fürtökből aranyos borok születtek Pusztaszentlászlón

Fontos esemény a borverseny Pusztaszentlászló boros gazdáinak életében is. Hagyományt teremtve Jandó László, a Baráti Kör elnöke szervezésében sokadszorra rendezték meg a szőlős gazdák az éves borkóstoló napot április 15-én vasárnap délután 3 órai kezdettel az óvoda étkezdéjében.

Varga Jánosné

A megmérettetés fontos, árulják el a gazdák, hiszen itt fény derülhet esetleges hibákra  amire most is kiváló szakemberek személyében, Pálfi Dénes  borlovag, borszakértő és Szabó László kertészmérnök  a zsüri elnöke szolgáltak jó tanáccsal.

A  finom nedűk versenyére 34 borminta érkezett. Ebből 22 fehér , 11 vörös és 1 rosé mérettette meg magát. A zsűri elnöke elmondta, több mint 50 stázaléka felső kategóriás, és dicséretes, hogy nem volt közöttük kénhidrogénes bor.


Fehér borok kategóriában 8 arany, 8 ezüst, 3 bronz és 3 oklevél talált gazdára, míg vörös borok  osztályában 3arany, 6 ezüst és 3 bronz helyezett lett.

A Falu Bora címért természetesen  helyi borok versenghettek. Az arra érdemes címet Gergály Tibor Zweigelt  arany minősítésű bora és Takács József Zöld veltelini arany minősítésű bora nyerte el.
A résztvevők disznótoros vacsorával megspékelve cseréltek tapasztalatot és kóstolgatták, ízlelgették  egymás munkájának kellemesen harmatos, fénylőn zamatos eredményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!