Púder Nélkül

2016.10.09. 07:31

Sötét árnyalat - Évszakonként új trendek jönnek

A hölgyek a ruháik és a kiegészítőik mellett egyre nagyobb figyelmet fordítanak a körmeikre.

Németh Diána

Így ezekben is mindig megjelennek újabbnál újabb trendek. Nincs másképp a 2016-os őszi-téli körömdivat kapcsán sem. Választhatunk egyszerűen elegáns, különleges mintájú, vagy bájosan csillogó stílusok közül. Horváth Marianna kézápoló, műkörömépítő szerint a lényeg, hogy illeszkedjen az öltözködéshez és a sminkhez is. 

- Mint minden ősszel és télen, idén is előtérbe kerülnek a sötétebb árnyalatok - mondja a szakember. A mélypiros, a bordó, a barna és ezek árnyalatai, sőt fekete is nagyon trendi. Emellett a natúr színek is népszerűek.

Tőke Noémi  balról Horváth Marianna   jobbról Fotó: Katona Tibor

- Mennyire divatos a csillogás?

- Sokan szeretik a szikrázó körmöket. Van, aki köveket kér, más a flittereket vagy a csillámokat kedveli. Néhány kristály fényűzővé varázsolja a legegyszerűbb manikűrt is. Különleges alkalmakra ajánlani tudom.

- Melyek a kedvelt minták?

- Csak szolidan, általában a gyűrűs ujjra kerül valami. Népszerűek a geometrikus minták. Úgy vettem észre, hogy a virágok most egyáltalán nem mennek, ha kérnek, akkor is matricát. Ez úgy néz ki, mint egy tapéta, könnyen felvihető.

- Újdonságok?

- A matt körmök még most sem unalmasak, minden színnel kombinálhatók. A sötétebbeken jobban mutat, mint a világosabb árnyalatokon. Sokkal erősebb a hatás, látványosabb. De szoktam használni natúr színre is. A sellőpor nyáron volt inkább divat. Újdonság a kaméleon hatású pigment por , ami hasonlóképpen működik, mint a sellőpor, azonban összefüggő réteget hoz létre, szinte tükörfelületet képezve a körmön. Azért kaméleon, mert játszik a színekkel. Izgalmas díszítési lehetőség a tükörfólia, a színjátszós anyag, ami minden színen máshogy mutat. Divatosak a tigrisszemes lakkok. A körömbe mágnest építek féloldalasan, ami a lakkban lévő fémszálakat összehúzza. Így lesz tigrisszem hatása - magyarázza a Marianna.

- Milyen formájú körmöket ajánl?

- Én a normálméretű körmöket ajánlom mindenkinek, amit a hétköznapokban is lehet viselni, hordani és élni vele. Van, aki teljesen rövidet kér, amekkora a körömágyának a hosszúsága, akad, aki kicsit hosszabbat szeretne. Akinek kicsi a keze, annak jól állnak a hosszúak, persze csak módjával. A hosszanti és mandulaformára alakított körmök optikailag megnyújtják az ujjakat. Ugyanakkor a kis kézfejen az extrém hosszú körmök látványa a visszájára fordul: a merészen elnyújtott formák „agyonnyomják” a rövidke ujjakat. A köröm hosszúságával bátran játszhatunk, érdemes addig próbálgatni az egyes változatokat, amíg meg nem találjuk az optimális hosszt, amelyet már elég nőiesnek és izgalmasnak érzünk, de még nem akadályoz a mindennapi teendőkben.

Fotó: Katona Tibor

- Igénylik a vendégek a tanácsokat?

- Először megnézem, milyen a vendég keze. Vékony, hosszúkás ujjon a szögletes és a mandula forma is jól áll. Ezt figyelembe kell venni, mert sokat ronthat, ha rosszul választunk. 

- Anyaghasználat?

- Leginkább attól függ, hogy a vendég mit dolgozik, mennyire veszi igénybe a kezét. A gél lakk rugalmas anyag, a zselé már egy erősebb alakot képez, jobb tartást ad. Ha valaki szeretné megnöveszteni a saját körmét, akkor a zselét szoktam ajánlani. Porcelánt ritkán készítek, leginkább azoknak ajánlom, akik rágják a körmüket. Masszívabb, erősebb anyag és jobban bírja. 

Kezünk olyan, akár a névjegyünk. A kéz rendkívül sokat elárul tulajdonosáról, sokat megtudhatunk általa az egyén szokásairól, egészségi állapotáról. A szép körmök ősszel is árulkodnak viselőjükről, ezért ilyenkor is érdemes figyelmet fordítani a manikűrre. A szakember azt tanácsolja: azok, akinek a hűvösebb idő miatt repedezik a bőrük, használjanak körömágy bőrápolót, vagy olajat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!