Púder Nélkül

2017.06.18. 14:30

Így lesz tökéletes a kerti(parti)smink

Hiába a forróság, az izzasztó napsugarak, egy nő mindig szeretne tökéletesen kinézni. Főleg, ha egy kerti partiba vagy egy pezsgő nyáresti buliba hivatalos. Segítünk, hogy sikerüljön a tökéletes make up.

Vadas Krisztina

Nyáron talán a legnagyobb kihívás egy nő életében, hogy olyan sminket készítsen, amely nem folyik szét néhány perc után, pandamacivá varázsolva viselőjét. A legtöbben ezért inkább lemondanak a make upról, pedig néhány apró trükkel tökéletessé és tartóssá tehető.

1. Hidratált bőr

Természetesen ez mindennek az alapja. Nem győzzük hangsúlyozni a megfelelő vízháztartás fontosságát, hogy a bőrünk ragyogó és rugalmas maradjon. Ha nem megfelelően hidratált a bőr, az alapozó belelül az apró ráncokba, "betöredezik". Ez azért van, mert a dehidratált bőr a sminkből próbálja kinyerni és beszívni a nedvességet. Ha alapvetően száraz típusú a bőrünk, akkor használjunk az alapozó felvitele előtt hialuronsav tartalmú krémet - ez megköti a vizet a bőrben, így tartós marad a smink.

2. Primer

Ma már minden bőrtípusra kapható primer, amit az alapozó alá kell felvinni. Ez a láthatatlan krém kiegyenlíti a szabad szemmel nem látható egyenetlenségeket, selymes lesz tőle a bőr, és összezárja a pórusokat is - így az alapozó is tökéletesen fog fedni és sokkal tartósabb marad.

3. Púder

A fixálás elengedhetetlen kelléke a transzparens porpúder, ami egységesíti az alapozót, valamint felszívja a felesleges nedvességet.

4. Szemhéjkrém

A szemhéjpúder alá nyáron mindenképp használjunk báziskrémet. Ez egységesíti a bőrt, nem engedi, hogy a púder összecsomósodjon a redőkben - így a smink órákon át egyenletes marad. Ha nincs ilyenünk, megoldás lehet, ha a púder helyett vízálló, krém állagú szemhéjszínezőt használunk.

5. Rúzsalap

Ahhoz, hogy ne kenődjön el és ne kopjon le túl hamar a rúzs, érdemes kifejezetten erre a célra kifejlesztett primert használni. Ettől nemcsak tartósabb lesz, hanem egyenletesebben is terül el tőle a szájon a rúzs.

+1. Fixálóspray

Hála a kozmetikai ipar fejlesztéseinek, ma már kapható olyan permet, amely a kész sminkre fújva hosszasan rögzít. Akár nappali, akár partisminket viselünk, nyáron mindenképp érdemes használni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!