Púder Nélkül

2017.06.25. 13:30

Sokszínű tekintettel - Csorba Loretta sminkes tanácsai a nyári hónapokra

ZALAEGERSZEG - Egyre több sminkelésre használt eszközről halljuk, hogy UV-védőt tartalmaz, így aztán okkal merül fel a dilemma: vajon mi jobb, ha total make up-ban, vagy inkább smink nélkül lépünk ki nyáron a tűző napfényre. Csorba Loretta profi sminkes tanácsát kértük ki a nyári arcfestéssel kapcsolatban.

Kiss Gyöngyvér

Loretta mindenekelőtt az arctisztításra hívta fel figyelmünket, ami nyáron fontosabb, mint az év más időszakában.

- Az izzadt, nedves bőrre rátapad a por, vagy kezünkről a szennyeződés, ezért akár naponta háromszor is javasolt kis micellás vízzel áttörölni az arcot, amivel .eltávolíthatjuk a vízben oldódó és a zsíroldékony anyagokat is. De ha mégis ragaszkodunk a csapvizes tisztításhoz, hideg vízzel mosakodjunk, mert az összehúzza a pólusokat, s így elkerülhetjük a mitesszerek és a pattanások kialakulását - jegyezte meg Loretta.

 

S persze azért a kiszáradástól sem árt bőrünket védeni, még ha ebben az időben nem is ez lenne az első, ami eszünkbe jut. Ha ugyanis tisztítás után nem ápoljuk megfelelően az arcot, bőrünk még több zsiradékot fog termelni, ami lehetetlenné teszi a tartós smink elkészítését.

- Nyárra nem igazán ajánlok erős sminket, de azért ilyenkor is jól jöhet leheletnyi BB, azaz hibajavító balzsam, vagy krém használata ami egyben hidratál és elfedi a hibákat, azaz "ápol és eltakar", viszont semmiképpen nincs olyan hatása, mint egy vastag rétegben felvitt alapozónak - mondta a szakember. - Ha viszont esküvőre, vagy fontos alkalmakra készülünk, abban az esetben erős sminkfixáló spray használatát javaslom.

S persze egy-egy terület kiemeléséhez is választhatunk a nyári kánikulához passzoló termékeket:

- Szem hangsúlyozásnál érdemes szemhéjbázist vagy alapozót használni, ami bebiztosítja a por tartósságát - tanácsolta Loretta, folytatván egy meglepő információval: - A vízálló szempillaspirálok hosszútávon nagymértékben roncsolhatják a pillákat, ugyanis nehezebb eltávolítani őket mint a sima verziót. A száj festését is érdemes mindenképpen hidratáló ajakbalzsammal kezdeni.

 

A csókos ajkak pedig kifejezetten hangsúlyos részét képezhetik sminkünknek, 2017 egyik fő trendje a "piros száj és semmi más" vonulat.

- NO-makeup look, azaz a semmi smink kinézet maximum könnyed szempilla spirállal kiegészülve minden bizonnyal hódítani fog - vázolta Loretta, hozzátéve, hogy a csábos tekintetet favorizálók se búsuljanak, még mindig nagyon trendi a cicás tusvonal.

- A nyári fesztiválsminkeknél idén a csillogó ajkak, és a feltűnő színek felettébb divatosak, amik lehetnek szokványosan a szemhéjon is, de ma már a színes szemöldökök, szempillák illetve az arc többi részén felvillanó kirívó árnyalatok is sikkes partiarcot varázsolhatnak. Alapszabályként talán annyit, hogy hideg bőrtónushoz inkább a hideg színek, míg a meleg bőrhöz általában a melegebb árnyalatok állnak jól. Amennyiben a napsütés által előhívott barnás bőrszínünket szeretnénk kiemelni, a korall. a paradicsom-piros vagy narancs rúzsok kiváló szolgálatot tehetnek.

- Mi legyen a mini neszesszerben?

- A festékek mellett ne felejtsük otthon a kézfertőtlenítő zselét, vagy nedves törlőkendőt sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!