Púder Nélkül

2017.01.15. 20:40

Te a királynőm, én a királyod... - Esküvői és lakodalmi ötletek a jegyeseknek

Zalaegerszeg - Aki házasodni készül idén, már javában tervez, kalkulál, ötleteket gyűjt. Ehhez kínált szombaton támpontokat a Keresztury VMK Családi Intézete által szervezett Esküvői kiállítás, immár 12. alkalommal.

Arany Horváth Zsuzsa

A Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben minden arról szólt, milyen mesés is lehet az a bizonyos nagy nap. Pölöskei Ildikó szervezőtől megtudtuk: évről évre más tematika köré szervezik a programot, hogy azok is élvezhessék, akik nem érintettként, hanem hozzátartozóként, érdeklődőként látogatnak el a hangulatos rendezvényre. Ezúttal a mese köré szerveződött a műsor, s a 25 kiállító vállalkozást is arra kérték, ennek szellemében mutatkozzanak be a látogatók számára ingyenes rendezvényen.

- Mi nap mint nap mesékkel dolgozunk, tehát nem véletlen, hogy én állok itt talpig királyi palástban, koronával a fejemen, királynőmmel, azaz a feleségemmel az oldalamon - mondta megnyitó beszédében alkalmi királysága minden tekintélyével Szűcs István, a zalaegerszegi Griff Bábszínház igazgatója. Neje, Jurina Beáta (a Hevesi Sándor Színház tagja), akivel húsz éve kötötték össze az életüket elmondta, amikor annak idején egy bizonyos birodalmi ultrahang képet megláttak együtt a leendő trónörökös apróságról, ő lánykérést olvasott ki az ő királyfija szeméből.

- Így volt? - fordult párjához a mikrofon előtt.

- Pontosan - erősítette meg a királyi fenség. Így van ez a legtöbb királyságban, amit mind közönségesen házasságnak hívunk: az asszony mesél, a férj helyesel.

Az esküvői kiállításon a mesetematika jegyében kishercegeket és kishercegkisasszonyokat is láthatott a közönség. Képünkön a felkészülés közben Paksa Borbála (jobbról) és Háry Anna  Fotó: Pezzetta Umberto

- Kérdezik, mi a titka a jó házasságnak. Mi azt valljuk, a kommunikáció. Mindent meg kell tudni beszélni, akkor nem lehet baj - intette a jelenlévőket Jurina Beáta.

A műsorban az Ady Endre Általános Iskola művészeti tagozatának balettosai mutatták be a Hópelyhek táncát, Stefán Gábor koreográfiáját, majd Bujtor Anita és Bódis Bettina világslágerekkel alapozta a hangulatot. Eközben a galérián és a földszinten fotósokkal, ruhaszalonokkal, sminkesekkel, éttermekkel, dekoratőrökkel, nyomdákkal válthattak szót a jegyespárok, hogy annak a nagy napnak minden perce hibátlan legyen.

A színpadon délután kishercegek és kishercegkisasszonyok vonultak fel, alkalomhoz illő viseleteket mutatva be. A ruhabemutatók után tombolasorsoláson vettek részt a jegyespárok, akik esküvőszervezést nyerhettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!