Púder Nélkül

2015.01.07. 14:30

A kismamák megérzik, mit is kíván a szervezetük

A terhesség egy nő életében különleges dolog, ám nem biztos, hogy ezt a párja is érzi.

Takács-Horváth Viktória

Néhány apró jó tanács a leendő apukáknak, hogy segítsenek a kismamáknak. A nők ilyenkor sokkal érzékenyebbek, ezért különösen fontos, hogy a párjuk féltő szeretettel vegye őket körül. Ne vicceljünk például az állapotával, alakjával, különösen, ha úgy látjuk, erre rosszul reagálna a kismama. A teste olyan változásokon megy keresztül, amit nagyon nehéz megszokni és tolerálni, de ha ezen még gúnyolódnak is, akkor az valóban megnehezíti az amúgy szép babavárást.

Házaséletet élni a terhesség alatt: ez az a pont, ahol mindkét félnek el kell fogadnia a tényt, hogy ez az időszak mindkettejükre másképp fog hatni. Lehet, hogy sokkal többet és jobban fogják kívánni egymást, mint korábban, de az is lehet, hogy egészségügyi kockázat miatt mellőzniük kell a gyengédséget a baba megszületéséig.

Az étkezés különösen fontos a terhesség alatt. A kismamák tudják és ösztönösen érzik is, mit és mennyit kell enni, ezért ne gátoljuk meg abban, hogy azt egye és igya, amit ő jónak lát és persze akkor, amikor ő úgy érzi.

Ahogy már fentebb szó volt róla, a kismamák igénylik a törődést, ezért ez a kilenc hónap nem annak az időszaka, hogy a leendő apuka minden nap túlórázzon és órákig járja a környékbeli szórakozóhelyeket a barátaival. Kikapcsolódásra persze mindkét félnek szüksége van, különösen azt nézve, hogy hamarosan a kis jövevény miatt erre már kevesebb idő fog jutni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!